Asker Nusaybin'den çekiliyor

Terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonların sona erdiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, asker çekilmeye başladı.

Asker Nusaybin'den çekiliyor
Asker Nusaybin'den çekiliyor
GİRİŞ 07.06.2016 13:19 GÜNCELLEME 07.06.2016 13:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan operasyonun 82’nci gününde sona erdiği Nusaybin’de, asker ilçeyi terk etmeye başladı. 

Konvoylar eşliğinde bulundukları çadırkentten ayrılarak, birliklerine dönen askerler için yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı. Bazı vatandaşlar, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla konvoyun peşine takılıp, korna çalarak, sevinç gösterisinde bulunurken, askerler de havaya ateş açarak, vatandaşların sevinçlerine ortak oldu. 

Öte yandan, yasağın sürdüğü ilçede patlayıcı arama çalışmaları da sürüyor. Güvenlik güçleri, kontrollü bir şekilde ilerleyerek, her taşın altında patlayıcı arıyor. Bulunan patlayıcılar, kontrollü bir şekilde imha ediliyor.

YORUMLAR 5
  • Orhan Küçükönder 7 yıl önce Şikayet Et
    Lağım fareleri daha siz çekilmeden çöreklenmeye başlamışlardır. Bir iki güne kalmaz duyarız yine hendek barikat vs. Çünkü izlediğiniz yol yanlış. Halk adını verdiğiniz o yaratıklardan bahsediyorum.
    Cevapla
  • Abitürk 7 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN cekiliyor..
    Cevapla
  • alı 7 yıl önce Şikayet Et
    bir hareketin ideoljisini bitirmeden o hareketi bitiremessin pkk öldürlmesi gerekiyor ama öldürerek bitirilemez. kuran dan islamdan başka çözüm aramak hata.
    Cevapla
  • el cism 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk itlerinemi kuran ile terbiye edecekler köpeğe cübbe giydirmek gibi olur onları kurşun ve ateş ile terbiye edersiniz..
    Cevapla
  • hadde 7 yıl önce Şikayet Et
    tüneller var. çekilmese iyi olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!