Yeryüzü milleti Sultangazi'de aynı sofrada buluştu

Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Sultangazi Belediyesi’nin organize ettiği “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” etkinliği başladı.

Yeryüzü milleti Sultangazi'de aynı sofrada buluştu
Yeryüzü milleti Sultangazi'de aynı sofrada buluştu
GİRİŞ 07.06.2016 16:58 GÜNCELLEME 07.06.2016 16:58

Belediye binası yanında kurulan Ramazan Etkinlik Alanı Sultangazi sakinlerinin yanı sıra Dünya Müslümanlarını, siyaset dünyasından birçok ismi ve STK temsilcilerini aynı iftar sofrasında buluşturdu.

Ramazan’ın ilk iftarına 15 İslam ülkesinin temsilcilerinin yanı sıra; Bâb-ı Âlem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arıkmert, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Burhan Kuzu, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri, Fatma Benli, Ahmet Hamdi Çamlı ve Volkan Bozkır, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ARIKMERT “İLİM YOLUNDAKİ MUHACİRLERE ENSAR OLUYORUZ”

Bâb-ı Âlem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arıkmert yaptığı selamlama konuşmasında eğitim için ülkemizde bulunan misafir öğrencileri ağırladıkları için Sultangazi Belediyesine teşekkürlerini dile getirdi. Dünyadaki ve ülkemizdeki uluslararası öğrenci hareketliliğindeki artışa dikkat çekerek gelecekte uluslararası öğrencilerin ev sahibi ülkeler açısından önemli bir misyonu yerine getireceğini ifade etti. İlim yolunda muhacir olarak ülkemizde bulunan öğrencilere ensar olarak ev sahipliğimizi tam manasıyla yerine getirmemiz gerektiğini, bu gençlerin eğitim hayatlarını başarıyla tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde her birini Türkiye’nin birer gönüllü medeniyet elçisi olacağını bildirdi. Ülkemizin sahip olduğu tarihi misyonu ve gelecek adına ortaya koyduğu vizyonu açısından uluslararası öğrenci hareketliği fırsatının kendi medeniyet değerlerimiz açısında iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNE BİR TUĞLADA BİZ KOYUYORUZ”

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptığı konuşmada İslam ülkeleri arasında kardeşlik bağının güçlendirilmesi yönünde ciddi adımlar atıldığını ve kendilerinin de bu köprüye bir tuğla koymak adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

“BU SOFRADA MAKAM VE MEVKİ YOK, KARDEŞLİK VAR”

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Temurci, “hepimizin mevki ve makamları olabilir ancak bugün bu sofra kardeşlik sofrasıdır. Bugün burada makam ve mevkiler yok. Bugün burada kardeşlik var, birlik var, beraberlik var, Ramazan’ı şerifin bereketi ve bolluğu var. Çünkü yaradan hepimizi kardeş kılmıştır ve hepimizin ümmet anlayışıyla birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.”

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Burhan Kuzu ise yaptığı konuşmada Rmazan ayının manevi ruhundan söz etti düzenlenen bu organizasyonun kardeşlik ve İslam birliğine önemli katkıları olacağını söyledi. Ak Parti İstanbul Milletvekilleri, Fatma Benli, Ahmet Hamdi Çamlı ve Volkan Bozkır’da yaptıkları konuşmalarda 15 İslam ülkesini bir sofra etrafında buluşturan Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Sultangazi Belediyesine teşekkür ettiler.

İftardan sonra, ülkemizde eğitim gören misafir öğrencilerin ülkelerini tanıttıkları etkinlik alanındaki stantlar ziyaret edildi. Bâb-ı Âlem öğrencilerinin kendi dillerinde seslendirdikleri naatlar ve ilahilerin yer aldığı sahne performansları büyük beğeni aldı. Ramazan boyunca her akşam farklı bir ülkenin yemeği ikram edilecek, o ülkenin yerel sanatçıları sahne alacak ve ülke stantları ziyarete açık olacaktır. Bunların yanında bir takım güzel sürprizler misafirleri bekliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor