Twitter kullanıcılarının hesap bilgileri çalındı!

Rus hacker'lar yaklaşık 32 milyon Twitter kullanıcısının hesap bilgilerinin çalındığı ve bu bilgilerin herkesin erişime açıldığı iddia etti.

Twitter kullanıcılarının hesap bilgileri çalındı!
Twitter kullanıcılarının hesap bilgileri çalındı!
GİRİŞ 09.06.2016 10:00 GÜNCELLEME 09.06.2016 10:00

Tüm dünyada internet tehditlerine yol açan bilgisayar korsanları boş durmuyor.

Geçtiğimiz günlerde 100 milyon Vkontakte kullanıcısının bilgilerinin çalınması ve bu bilgilerin bitcoin karşılığında satılmasından sonra bu defa da 32 milyon Twitter kullanıcısının hesap bilgilerinin çalındığı iddia ediliyor.

İddia bilgisayar korsanlarının birbirleriyle tüm dünyaya kapalı olarak iletişim kurdukları ve karanlık web anlamına gelen Dark Web'de ortaya atıldı.

Korsanların paylaştığı veritabanına göre Vkontakte üyelerinin bilgilerini çalan hackerların, bu bilgilerin içerisindeki Twitter kullanıcılarının bilgilerini de çaldıkları tahmin ediliyor. Yayınlanan 32 milyon Twitter kullanıcısının e-posta adreslerinin genel olarak mail.ru ve yandex.ru şeklinde olması bu iddiayı daha da güçlendiriyor. Dark Web'de sızdırılan kullanıcıların bu bilgileri ise kullanıcı adı, e-posta adresleri ve şifrelerden oluşuyor.

Hackerların Twitter kullanıcılarına ait olan bilgileri ne zaman ve nasıl elde ettikleri henüz bilinmiyor. Öte yandan konuyla ilgili olarak Twitter'dan da resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak tedbir olarak Twitter kullanıcılarına şifrelerini değiştirmelerini ve cep telefonuyla doğrulama yaparak hesaplarına giriş yapmalarını öneririz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır