Ramazan Bayramı tatil süresi 9 gün oldu!

Merakla beklenen Bayramı tatili belli oldu. Kamu çalışanları 8 Temmuz Cuma günü idari izinli sayılacak, Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak.

Ramazan Bayramı tatil süresi 9 gün oldu!
Ramazan Bayramı tatil süresi 9 gün oldu!
GİRİŞ 09.06.2016 12:50 GÜNCELLEME 09.06.2016 13:15

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? sorusunun yanıtı nihayet belli oldu. Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre Ramazan bayramı tatili 9 gün oldu.

Turizmcilerin önerisiyle gündeme gelen Ramazan Bayramı tatili kararının erken açıklanması merakla bekleniyordu. Beklenen karar sonunda açıklandı. Kamu çalışanları 8 Temmuz Cuma günü idari izinli sayılacak, Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak.

Rusya krizi nedeniyle zor günler turizmciler, bayram tatilinin erken açıklanması önerisinde bulunarak, Bayram tatilinin erken açıklanması ile tatil planları yapmak isteyen yerli turistlerin tatil programını zamanında yapabileceklerini belirtmişlerdi.

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının, Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını belirtmişti.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Merakla beklenen Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? sorusunun yanıtı Başbakanlık Basın Müşavirliği tarafından verildi. Yapılan açıklamada; 

"Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır.

Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır." denildi.

İDARİ İZİNLİ NE DEMEK?

657 Sayılı Devlet memurları kanununda belirlenen İdari izin, özetle söylenmesi gerekirse kişinin bağlı olduğu idarenin kişiye veya çalışanlara vereceği izindir. Anlaşılacağı üzere çalıştığı idari birimin insiyatifine bağlı olarak izinli sayılabilmektedir.

İdari tatil ile Resmi Tatil birbirine karıştırılmamalıdır. Ramazan bayramı tatili planlandığı üzere resmi tatildir. ancak sonradan eklenen günler ise idari tatil kısmına girmektedir. özel kuruluşlar ve bankalar hizmet vermeye devam edeceklerdir. belirli kamu kurumları ise idari tatil olarak kullanacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi