Alman Dışişleri'ne Ayasofya sorusu

Almanya Dışişleri Sözcüsü'ne bir gazeteci Türkiye'nin Ayasofya'yı cami olarak kullanmak istemesi hakkında ne düşündüğünü sordu.

Alman Dışişleri'ne Ayasofya sorusu
Alman Dışişleri'ne Ayasofya sorusu
GİRİŞ 10.06.2016 18:33 GÜNCELLEME 10.06.2016 18:36
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Almanya'da bir gazeteci, Dışişleri Sözcüsü Schaefer'a, "Türkiye'de 80 yıl sonra Ayasofya'nın cami olarak kullanılmak istenmesinin tesadüf mü olduğuna inanıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Schaefer soruya, "Ayasofya'nın kullanımının Türkiye'nin meselesi olduğunu söylemek lazım" yanıtını verdi.

Schaefer ayrıca, Ayasofya'nın yüzyıllar boyunca cami olarak kullanıldığını, kendisinin neye inandığının ise önemli olmadığını söyledi.

"Prensip olarak, Ayasofya'nın kullanımının Türkiye'nin meselesi olduğunu söylemek lazım." diyen Schaefer, Ayasofya'nın aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunduğunu ve kullanımının da dünya kültür mirası statüsüne dokunulmadan yapılmasını dilediklerini bildirdi.

YORUMLAR 57
  • isa koç 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu gerçekten Ayasofya bizimse ne diye kimden korkuyoruz da açmıyoruz cami olarak onu anlayamadım. Kim karışabilir? Açalım cami olarak gitsin.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Mal bizim la UNESCO kim ola hayırdır . 1453 de UNESCO asker gönderdi de bizim mi haberimiz yok
    Cevapla
  • vural güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya bizim meselemizse , adama sormazlar mı ? Ermeni sorunu kimin meselesi ...
    Cevapla
  • Orhan Küçükönder 7 yıl önce Şikayet Et
    Başlarım UNESCO nuza. Fatih Sultan Mehmet dedemin tapulu malıdır. Size soracak değiliz nasıl kullanacağımızı. Bizimkiler de ne bekliyor cami yapmak için anlamıyorum.
    Cevapla
  • istanbullu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya da sultan fatih'in namaz kıldığı bõlūmde namaz kïldım yıllar õnce; çok duygulanmış ve ağlamıştım.. Allah herkeze nasip etsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı