Diyanet'ten Euro 2016 uyarısı!

EURO 2016 maçlarının saatleri Teravih Namazı ile çakışıyor. Bu yüzden Teravih Namazı'nın hızlı kılınmaması için Diyanet'ten uyarı geldi.

Diyanet'ten Euro 2016 uyarısı!
Diyanet'ten Euro 2016 uyarısı!
GİRİŞ 10.06.2016 19:22 GÜNCELLEME 10.06.2016 19:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

EURO 2016 maçları başlıyor. Ancak bir çok maçın oynanma saati Türkiye'de Teravih Namazı'na denk geliyor.

DİYANET İMAMLARI UYARDI

Diyanet İşleri Başkanlığı "Cemaati maçlara yetiştirmek için namazı hızlı kıldırıp kurallardan taviz vermeyin." şeklinde uyardı.

EURO 2016'da Fransa'da milli takımlar kupa için sahaya çıkacak, kazanmak için ter dökecek. Ancak bir çok maçın oynanma saati Teravih Namazı'na denk geliyor. Hal böyle olunca ya maç tercih edilecek ya da namaz.

Bu konuyla ilgili Antalya Müftülüğü'nden imamlara EURO 2016 uyarısı geldi. Müftülüğün açıklamasına Diyanet'ten de destek geldi. "Maç ya da dünyevi herhangi bir iş için namaz kurallarına aykırı şekilde jet hızıyla kıldırılamaz. Kıldırılırsa namaz bozulma riskiyle karı karşıya kalabilir" denildi.

Bu uyarıya "Milli maç var işin ucanda hocalarımız Teravih Namazı'nı biraz daha hızlı kıldırsa bizim için daha iyi olur" şeklinde tolerans tanınmasını isteyenler olduğu kadar "Bizim önceliğimiz maç değil, namaz" diye destekleyenler de var.

YORUMLAR 11
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    zerre faydası olmayan bir şey için ebediyetini kurtaracak bir şeyi feda etmek büyük akılsızlık olsa gerek
    Cevapla
  • Abdulhamid Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizi yıllardır maçlarla,totolalarla lotolarla,kandırıp ,müslüman ların genetigiyle oynadılar.Hepsi ıslam düşmanı yahudi ve hristiyan icadidir.Yazıkki bize bosbeles maçla,namazı kıyasa girmişiz.Hoca doğru söylüyor.Namaz dinin diregidir.Artık bu boş beleş dünyevi sacmaliklari terketmemiz lazım.La İlahe İllallah.Muhammed un Rasulullah.İn na lillahi we in na ileyhi Raciun.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Teravih saaatine maç koyan yahudi ,masonları lanetliyorum.
    Cevapla
  • Fanatik Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir futbol fanatiği olarak bu kararı çok doğru buluyorum.Zaten namazı kılmak isteyen adam için isterse savaş olsun isterse maç olsun farketmez.Kılmak isteyen adam kılar ikinci yarıyı izler.Zaten bu jet imamlar karşı tarafta nasıl hesap verecek ben asıl onu düşünüyorum.Diyanet ve müftülükler jet imamlar içinde bir bildiri yayınlasın.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    maç senin 1 saatini kurtarır ama namaz ahiretini kurtarır seçimini yap belki seneye Ramazan'ı şerifi göremeyebilirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor