Teröristlerin zarar verdiği camiler onarılıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin zarar verdiği 53 camiden 40'ı onarıldı.

Teröristlerin zarar verdiği camiler onarılıyor
Teröristlerin zarar verdiği camiler onarılıyor
GİRİŞ 13.06.2016 10:43 GÜNCELLEME 13.06.2016 10:43

İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz AA muhabirine, teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda ilçedeki camilerden 53'ün de hasar oluştuğunu söyledi.

13 CAMİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Bu camilerden 13'ünün PKK'lı teröristlerce kullanılamaz hale getirilmesi nedeniyle ibadet yerlerinin yeniden yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, hasar tespit çalışmaları sırasında ağır hasar gören 13 caminin yıkılmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Yıkımı yapılacak camilerin yerine yeni cami inşa edilmesine ilişkin yazılı taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiklerini ifade eden Yılmaz, "Bakanlıktan yanıt bekliyoruz. İnşallah yakın zaman içerisinde camilerimiz yeniden inşa edilecek." dedi.

40 CAMİ ONARILDI

Müftü Yılmaz, zarar gören diğer 40 caminin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca onarılan 40 caminin de ibadete açıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"13 caminin yıkım kararı alındı, 40 camide hasar tespit edildi. Hasar gören 40 camiyi de onarıp, ramazan ayına yetiştirdik. Yüz camimiz var ve hepsinde öğleden sonra genellikle mukabele okunuyor, ikindi vakti de Kürtçe-Türkçe dini sohbetler yapılıyor. Yatsı namazından sonra da bildiğiniz gibi bütün camilerimizde teravih namazı kılınmaktadır. Hatta bir camimizi kadınlar için tahsis ettik. Burada kadınlara Kur'an öğretiliyor ve dini bilgiler veriliyor. Teravih namazında kadınlar için de caminin üst katını tahsis ettik. Halkımızdan isteğimiz çocuk, yaşlı, kadın kim varsa herkes mukabeleye, namaza gelsin. Camilerimiz buna müsaittir, bu şekilde ramazan coşkusunu hep beraber yaşayalım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor