57 yaşında memurluğa adım attı!

4 çocuk annesi ve şehit ablası Dürdane Türkmenoğlu, azmetti okuma yazma öğrendi, memur olarak iş hayatına başladı.

57 yaşında memurluğa adım attı!
57 yaşında memurluğa adım attı!
GİRİŞ 13.06.2016 16:46 GÜNCELLEME 13.06.2016 16:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kardeşi İbrahim Kundakçı’yı 1992 yılında Şırnak’ta şehit veren Dürdane Türkmenoğlu, 57 yaşında okuma yazma öğrendikten sonra çocukluk hayali memurluğa başladı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin Kızyusuflu köyünde yaşayan şehit ablası Dürdane Türkmenoğlu, 57 yaşında okuma yazma öğrendikten sonra yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle adliyede memur olarak istihdam edildi.

4 çocuk annesi Türkmenoğlu, şehit yakınlarına tanınan memurluk hakkı için 2 yıl önce müracaat ettiğini ancak o zaman uygulanan 45 yaş sınırı nedeniyle başvurusunun olumlu sonuçlanmadığını ifade etti. Geçen yıl halk eğitim merkezince açılan kursa katılarak okuma yazma öğrendiğini belirten Türkmenoğlu, geçtiğimiz aylarda ailede 45 yaşından küçük kimsenin bulunmaması halinde yaşı büyük hak sahibine istihdam hakkı tanındığını, bunun üzerine memurluk için yeniden başvurduğunu söyledi.

OKUMA YAZMA BİLMİYORDU

Çocukluk hayaline kavuştuğunu anlatan Türkmenoğlu, şöyle devam etti: "Polis memuru kardeşim İbrahim Kundakçı, 1992'de Şırnak'ta şehit oldu. Devletimizin şehit yakınlarına tanıdığı haktan yararlanmak için diğer kardeşlerim, zaten emekli ve hepsi benden büyük olduğu için başvuru yapmadı. Ben, bu haktan yararlanmak istedim. Memur olmayı çok istiyordum. Okuma yazma bilmediğim için kabul edilmedi. Çok üzüldüm. Ailemin desteğiyle okuma yazma kursuna katıldım. Her gün köyden Kadirli'ye gidip geldim. 45 günde hem okumayı hem de yazmayı söktüm. Belgemi alır almaz tekrar müracaat ettim. 2 ay önce Kadirli Adliye Sarayı'nda işe başladım."

YORUMLAR 25
  • Hhh 7 yıl önce Şikayet Et
    Nice memurlar var suratsız yardım etmek bir yana ters ters bakıyor izmir e gelin hakkını veriyorlar bu dediklerimin .Teyzemin güler yüzü yeter ders alın biraz
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saçmalık olmaz.
    Cevapla
  • ender 7 yıl önce Şikayet Et
    para ver işe gelmesin diyenlere yani kendini değersiz ve asalak hissetsin öyle mi? adliyede santrala bakmak için okuma yazma bilmek yeterli. vicdan, anlayış . . .
    Cevapla
  • irfan 7 yıl önce Şikayet Et
    selam Sayin yorumcu arkadaslar sabir ya rizki veren Allah c c dür kiskanmayin
    Cevapla
  • mahlasım 7 yıl önce Şikayet Et
    para kölesi olmuşsunuz para için sülalesini satacak insanlar var yorumlara bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı