Bilgiler artık anında askerin elinde!

2012'de MİT'e devredilen SİB kendini teknik anlamda 3'e katladı. Asker artık izin, imza diye uğraşmadan anında istediği bilgiye ulaşabiliyor

Bilgiler artık anında askerin elinde!
Bilgiler artık anında askerin elinde!
GİRİŞ 15.06.2016 10:03 GÜNCELLEME 15.06.2016 11:43

Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı, 2012 yılında MİT'e devredilmiş ve adı Sinyal İstihbarat Başkanlığı (SİB) olarak değiştirilmişti. Bu devrin ardından bir çok asılsız iddia ortaya atılıp TSK'nın GESKOM'u geri istediği iddia edilmişti. Türkiye Gazetesi yazarı Batuhan Yaşar bugünkü köşe yazısında bu iddiaların tam aksine TSK ve MİT'in bilgi paylaşımı konusunda mükemmel bir uyum içinde çalıştığını yazdı.

BİLGİLER ANINDA ASKERİN ELİNDE

"O talimat.. Karayılan ve Bayık için çember daralıyor..." başlıklı yazıda GES'in devrinden sonra teknik ve fiziki anlamda kendini üçe katladığını yazan Yaşar, bilgi paylaşımı sürecinde askerin imza, izin gibi prosedürlerle uğraşmadığı ve bilgiye anında ulaştığının altını çizdi.

İşte o yazının ilgili kısmı

"Genelkurmay istihbaratı olarak bilinen GES yani Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı MİT’e devredilmişti hatırlarsınız.
O GES teknik anlamda da fiziki anlamda da kendisini ikiye hatta üçe katladı.
Adı da SİB oldu.
Yani Millî İstihbarat Teşkilatı Sinyal İstihbarat Başkanlığı.
Askerler çalışmaya devam ediyor.
İşler öyle hiç birilerinin yazıp çizdiği gibi değil.
Şöyle oluyor;
İstihbarat mı alındı, yeni bir bilgi mi geldi öyle müsteşar, müsteşar yardımcıları imzalasın, öyle gönderelim gibi durumlar yok.
Ne alındıysa hoop hemen askerle paylaşılıyor.
Anlık olarak..
Burası önemli daha iyi anlaşılması için tekrar edelim, öyle izin alınsın, imza verilsin işi yok. Bilgi anlık ve anında askerin elinde.

Hepimizin içinden geçtiğimiz bu zor dönemde güzel şeyleri duymaya ihtiyacı var..
Daha iyi olacak..."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor