Artık hiç kolay olmayacak!

PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurduğu 7 ilçe Karayolları Genel Müdürlüğünce asfaltlanıyor.

GİRİŞ 15.06.2016 13:09 GÜNCELLEME 16.06.2016 16:21

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl Temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan teröristlerin Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit, Derik ve Nusaybin, Şırnak'ın İdil, Silopive Cizre ilçelerinde çukur kazdığı, barikat kurduğu ve patlayıcı tuzaklayarak tahrip ettiği yollar onarılıyor.

İlçe merkezlerinde teröristlerin yakalanması, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başarıyla tamamlanan müşterek operasyonların ardından karayolları ekipleri, Sur'da 8,7, Dargeçit'te 12, Derik'te 33, Nusaybin'de 50, İdil'de 37,4, Silopi'de 37,1 ve Cizre'de ise 40,5 olmak üzere 218,7 kilometre uzunluğundaki cadde ve sokağı asfaltlıyor.

Daha önce çukur kazılan ve patlayıcı tuzaklanan cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla ilçelerin çehresi adeta değişirken, bu sayede aynı zamanda teröristlerin yollara patlayıcı tuzaklaması da önlenmiş oldu.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun tamamlandığı Şırnak'ta güvenlik güçlerince tuzaklanan patlayıcılara ilişkin arama tarama faaliyetlerinin sürmesi nedeniyle tespit ve ihale gerçekleştirilemezken, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından il merkezinde yaklaşık 100 kilometre uzunluğundaki cadde ve sokaklar asfaltlanacak.

"En küçük müdahale gözle görülüyor"

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerce çukur kazılan, barikat kurulan ve patlayıcı tuzaklanan cadde ve sokakların tahrip olduğunu söyledi.

Bazı yollarda belediyeye ait iş makinesi kullanılarak çukur kazıldığını ifade eden Safitürk, "Yollardaki tahribatı gidermek ve bir daha yollarda çukur ve barikat kazılmaması için belirlediğimiz sokak ve caddelerde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından asfaltlama yapılıyor." dedi.

Derik halkının belediyeden alamadığı hizmeti bu sayede almış olduğunu vurgulayan Safitürk, cadde ve sokakların çok güzel bir hale dönüştüğünü aktardı.

Safitürk, ilçede 33 kilometre yol ve caddenin asfaltlanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlçemiz 100 yıldır alamadığı hizmeti almış oldu. Böylece sokaklarımız pırıl pırıl oldu. Asfaltlanan yola yapılan en küçük müdahale gözle görülüyor. Parke taşında fark edilmiyordu. Parke taşının altına patlayıcı yerleştirilip, üzeri yine parke taşı ile kapatılıyordu. Bu ihtimal, asfaltlama ile ortadan kaldırıldı. Elle ve iş makinesiyle bile artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak."

Kaymakam Safitürk, teröristlerin kazdığı çukurlardan ve kurduğu barikatlardan en büyük zararı gören vatandaşların terör örgütüne destek sunmadığını ifade ederek, ilçe halkının asfalt çalışmasından büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!