Raşit Bağzıbağlı KİMDİR? Biyografisi - Hayatı

Gardırop Savaşları programı ile adından sıkça söz ettiren Raşit Bağzıbağlı kimdir? Aslen nerelidir? İşte detaylar...

Raşit Bağzıbağlı KİMDİR? Biyografisi - Hayatı
Raşit Bağzıbağlı KİMDİR? Biyografisi - Hayatı
GİRİŞ 15.06.2016 15:59 GÜNCELLEME 15.06.2016 15:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son günlerde televizyon ekranlarında yayınlanan ve ilgiyle izlenen "Gardırop Savaşları" programı ile adından sıkça söz ettiren başarılı tasarımcı Raşit Bağzıbağlı kimdir?

Raşit Bağzıbağlı Kimdir?

Ünlü tasarımcı Raşit Bağzıbağlı, 1985 yılında Londra'da dünyaya geldi.

Bağzıbağlı kumaş mağazaları’nın üçüncü kuşak temsilcilerinden olan Raşit Bağzıbağlı, henüz çocukken moda sevdası damarlarında dolaşmaya başladı.

1957 yılında Kıbrıs’ta moda hayatına başladı.

İlk koleksiyonunu 21 yaşında hazırladı!

Genç tasarımcı, 12 yaşında gelecekteki mesleği olan moda tasarımcılığında karar kılmıştı. Okul yılları boyunca hep kıyafetler tasarlar, çizimlerive yaratıcı Mikirleriyle herkesi şaşırtırdı. İlk koleksiyonunu 21 yaşında hazırlayan Bağzıbağlı, 2007 yılında Couture tasarımcısı olarak kariyerine başladı.

Bir çok ödüle layık görüldü!

Raşit Bağzıbağlı’nın yeteneğinin keşfedilmesi pek de güç olmadı. Meslektaşlarından hemen ayrılan çizgisiyle moda dünyasına çentik atan Raşit Bağzıbağlı, 2010 yılında Türkiye'de ve Kıbrıs'ta başarıları neticesinde bir çok ödüle layık görüldü.

Yılın En İyi Genç Tasarımcısı ödülünü aldı!

Hemen ardından New York'ta düzenlenen "Face of Fashion" yarışmasında, "Yılın En İyi Genç Tasarımcısı" ödülünü aldı.

KKTC Polis üniforması, logo ve amblemlerini tasarladı!

Bağzıbağlı, kendisine gelen teklif üzerine KKTC Polisi’nin üniformalarının yanı sıra tüm logo ve amblemleri de kendisi tasarlarak teşkilata yeni bir soluk getirdi.

2014 yılında Yılın Moda Tasarımcısı ödülüne layık görüldü!

Miss Turkey 2014 ve 2015 Minalistlerinin kostümlerinide hazırlayarak, güzellerin büyülü dünyasına katkıda bulunan Raşit Bağzıbağlı, 2014’de Fashion TV Ödülleri’nde ‘Yılın Moda Tasarımcısı’ seçildi.

Yolanthe Cabau, Petra Nemcova ve Victoria Secret gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışıyor!

Türkiye'den Tuba Büyüküstün, Tülin Şahin, Demet Kutluay, Bergüzar Korel gibi ünlülerle çalışan tasarımcının ünü de ülke sınırlarını kolaylıkla aştı. Dünya starlarından Paris Hilton, Yolanthe Cabau, Petra Nemcova ve Victoria Secret modeli Doutzen Kroes'u giydiren Raşit Bağzıbağlı, her daim dünyaca ünlü isimlerle işbirliğine devam ediyor.

2014 yazında "rashid" markasını sundu!

Raşit Bağzıbağlı, ilk hazır giyim koleksiyonu olan ‘rashid' markasını da 2014 yazında tasarımlarını takip eden modaseverlerin beğenisine sundu.

''rashid'' hazır giyim markası ile başarılarını sürdürmek isteyen modacının, dünya ülkeleriyle moda sayesinde bir köprü oluşturmak ve ülkesini temsil etmeye devam etmek gelecekteki hedefleri arasında yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • aziiiz 4 yıl önce Şikayet Et
    gfhf
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor