İşte PKK'nın yeni militan kaynağı!

Türkiye'de ağır kan kaybeden ve bölge halkının sırt çevirdiği PKK, eleman bulamayınca PYD’den militan transfer etmeye başladı.

İşte PKK'nın yeni militan kaynağı!
İşte PKK'nın yeni militan kaynağı!
GİRİŞ 17.06.2016 10:49 GÜNCELLEME 17.06.2016 11:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümetin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadele operasyonları meyvelerini vermeye başladı. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlara, PKK'ya desteğin azaldığı ve artık PKK'nın Türkiye'den eleman bulamadıkları yansıdı. PKK'nın dağa götüreceği gençleri şehir savaşlarında kaybettiği belirtildi. Bu nedenle Türkiye'den eleman bulamayan PKK militanlarını artık PYD saflarından topluyor.

BÖLGE HALKI PKK'YA SIRT ÇEVİRDİ

Önceden aileler savaş ortamı olmadığı için çocukların dağa çıkmasına göz yumuyordu. Dağda birkaç yıl kalan gençler, geri döndüğünde HDP'li belediyelerde çalışmaya başlıyordu. Ancak PKK'nın bölge vatandaşına yaptığı baskı sonucu halk PKK'ya sırt çevirdi. Şimdi çatışmaların şiddetlenmesi dolayısıyla aileler, çocukların öleceği endişesi ile dağa çıkmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Aileler, çocuklarını başka şehirlere göndererek PKK'nın onlara ulaşmasının önüne geçiyor. PKK militan bulamadığı için de PYD'den eleman devşirerek Suriye ve Irak'ta bulunan kamplarına götürüyor, orada eğitiyor.

STK'LAR BÖLGEDE OLACAK

Diğer yandan süren operasyonlar sonrasında teröristlerden temizlenen bölgelerde, sivil toplum kuruluşları devreye girecek. İnşa ve ihya sürecinde, ilgili bakanlıklar ve valiliklerle birlikte sivil kuruluşlar aktif rol üstlenecek. Ayrıca terörden mağdur olan ailelere, iş, sağlık, eğitim, spor alanında adım atılacak. Terörden etkilenen vatandaşlara psiko-sosyal destek verilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    pyd abcdefg Türk ordusuyla Türkiye'de ve Suriye'de karşı karşıya savaşamayacağı için başlamadan bittiler.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet halkına sahip çıktıkça, halk da devletine sahip çıkacak, biz birlik oldukça; bizi parçalara ayırıp sömürmek isteyen leş kargası Avrupalılar yaya kalacak.Uyanık olun; biz Asım Nesli'yiz, Ne Türk, Arap'sız, ne Kürt Türk'süz olmaz. Birimiz el olacağız, birimiz kafa, birimiz kartalın keskin gözü misali göz olacağız. Biz birlik oldukça alimallah sırtımız yere gelmez.
    Cevapla
  • kabzacı 7 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle kürtlere insan olduklarını öğretmek gerekir.
    Cevapla
  • Zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce kendine insan olup olmadığını öğret. Bu ırkçı kafayla insanlıktan söz etmen bile komik..
    Cevapla
  • gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    pyd de zaten tüm ülkelerden katılım, tüm dünya ile çatışacaz anlaşılan
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Dünya'dan ziyade Türkiye ve Müslüman Suriye'yi yıkmak isteyen ülkelerle savaşıyoruz zaten. Neden gayri müslimler onlara katılıp yardım ederken, Müslüman Suriyelilere kimse katılıp yardım etmiyor, durup düşünelim. Türkler şimdi yardım etmese sıra kendilerine gelecek, hemde Anadolunun içerisine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı