PKK cemaati rehin alıp askere ateş açtı

Muş'da karakola düzenlenen saldıran PKK'lıların namaz kılmak için camiye gelen cemaati rehin alarak canlı kalkan yaptığı ortaya çıktı.

PKK cemaati rehin alıp askere ateş açtı
PKK cemaati rehin alıp askere ateş açtı
GİRİŞ 18.06.2016 12:42 GÜNCELLEME 18.06.2016 12:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Muş'ta Kızılağaç Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, teröristlerin cemaati rehin alarak camiden karakola ateş açtığını ve karşılık verilmesi halinde propaganda yapmayı planladığını söyledi.

PKK'NIN CANLI KALKAN PLANI TUTMADI

Muş'un Kızılağaç beldesindeki jandarma karakoluna 3 gün önce PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen ve bir korucunun şehit olması 3 korucunun da yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıda terör örgütünün kirli planlarını hayata geçiremediği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, Kızılağaç beldesine öğle saatlerinde gelen terörist grubunun karakol yakınlarındaki camide cemaati rehin aldığını söyledi.

Teröristlerin caminin camlarına yerleştirdikleri uzun namlulu silahlarla jandarma karakoluna saldırdıklarını anlatan Sözen, askeri yetkililerin sağduyusu sayesinde PKK'nın "kirli oyununun" amacına ulaşmadığını anlattı.

''DİNSİZ, ATEİST PKK...''

Sözen şöyle devam etti:

"Teröristler dağın beldeye giriş kısmında bulunan camimize öğle vaktinde cami cemaatini rehin alarak onları kendilerine kalkan yapmak suretiyle jandarma karakolumuza caminin bahçesinden roketli saldırı yapıyorlar. Daha sonra caminin pencerelerine uzun namlulu silahlar yerleştirmek suretiyle oradaki karakolumuza ve korucularımıza saldırıda bulunuyorlar. Burada PKK terör örgütünün vatandaşlarımızın dini inançlarına saygı göstermediği net bir şekilde ortada. Dinsiz, ateist bir senaryonun ürünü oldukları net bir şekilde ortada.

ASKERİN SİVİLLERİ VURMASINI PLANLAMIŞLARDI AMA TUTMADI

Burada PKK terör örgütü, biz camide vatandaşları rehin tutalım, buradan askere saldıralım, birincisi asker eğer camiye bize karşı karşılık verirse ve camiye saldırırsa 'asker camiye saldırdı' diye bir propaganda yapıp silahlı kuvvetlerini zorda bırakmak ve kendilerini aklamak üzere bir senaryonun içerisine gireceklerdi. İkincisi, ola ki, asker saldırdığında buradaki sivil vatandaşların askerden gelen kurşunlarla ölmesi durumunda 'asker vatandaşa camide kıyım, katliam yaptı' şeklinde ellerini güçlendirecek bir propaganda içerisinde olacaklardı. Allah’a çok şükür ki, orada o karakolun emir komutasını yürüten komutanlarımızın sağduyusu karşısında, PKK terör örgütü amacına ulaşmamıştır. Orada askerimiz de korucumuz da şehit olma pahasına ateşin camiden geldiğini gördüklerinde hiçbir şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Peygamber Ocağı olması gerektiği için camiye karşı bir saldırıda bulunmamışlardır. PKK terör örgütünün Muş'taki en son kirli ve kanlı senaryosu da bir kez daha önlemiştir."

YORUMLAR 7
  • ahii 7 yıl önce Şikayet Et
    pekala dindar ve müslümanım diye öğünen ve bizimde takdir ettiğimiz kürt kardeşlerimiz hangi dini ve milli duygularla bu ateist terörist dinsiz hdpkk ya oy verdi
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Marksist Leninist Kominist ideolojisi olan bir örgütten böyle eylemler beklemek insanları şaşırtmıyor. Ancak müslümanım diyerek dolaylı da olsa bunları destekleyen, propagandasına alet olan, devleti eleştirekler de bu teröristlerin günahını paylaşmakta. Bu millet bunlara da hakkını helal etmiyor.
    Cevapla
  • ASU 7 yıl önce Şikayet Et
    bölge halki icinde ermeni kökenli aileler var bunlar gizlice yol yordam bilenler bilincli yaptiriyorlar hamidiye taifalarinin ermeni saldirrsinda bölgedeki ermeni ler yardim vermisti bugünde asala adini pkk olarak deysitirdi asil düsmani süni kürtlerdir bu durumu bilmeyenler bilsinki sosyalistler asalaya hizmet ediyorlar hangi ismi kulanmaniz farketmez
    Cevapla
  • serhadooo 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendimizi gaz'lamaktan başka bir işe yarıyormuyuz acaba?
    Cevapla
  • omer 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki o pkk lılar yakalndımı
    Cevapla
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuç adamlar cay icip gitmişlermi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi