Hain plan bozuldu! Düzenek aynı çıktı!

Kartal’daki Aydos Ormanları’nda gömülü bulunan bomba düzeneğinin, Vezneciler saldırısında kullanılan düzenek ile aynı olduğu ortaya çıktı.

Hain plan bozuldu! Düzenek aynı çıktı!
Hain plan bozuldu! Düzenek aynı çıktı!
GİRİŞ 19.06.2016 06:29 GÜNCELLEME 19.06.2016 06:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube, Terörle Mücadele Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ortak operasyonunda, terör örgütü PKK'nın İstanbul'da yakın zamanda planladığı bombalı saldırı önlendi. Operasyon kapsamında, yakın takibe alınan PKK'lı Eyüp Şeker, 4 gün önce Fatih'te yakalandı. Teröristin üzerinde ele geçirilen hafıza kart, örgütün tüm planını deşifre etti.

AYNI SİSTEMLE SALDIRACAKTI

Tutuklanan PKK'lı Eyüp Şeker'in üzerinden çıkan kartı inceleyen polis, bomba düzeneğinin Kartal'daki Aydos Ormanları'na gömülü olduğu tespit etti. Aydos Ormanları'nda yapılan kazı çalışmalarında, örgütün mühimmatı ele geçirildi. Dikkat çeken ayrıntı ise düzeneğin incelenmesinden sonra ortaya çıktı. Kazıda ele geçirilen bomba sisteminin, Vezneciler'de meydana gelen bombalı saldırıda kullanılan düzenek ile aynı olduğu anlaşıldı. Bomba düzeneğindeki cep telefonuna kurulan manyetik sistemin, uzaktan kumanda yönteminin, saatli zaman ayarlayıcının, bomba kalıplarının ve elektrikli fünye sisteminin, Vezneciler'de patlayan bomba ile benzerlik gösterdiği belirlendi.



BOMBALAR TEK MERKEZDEN

Vezneciler saldırısında kullanılan bomba düzeneği ile Aydos Ormanları'nda ele geçirilen düzeneğin aynı olması ve ikisinin de kırsaldan İstanbul'a getirilmiş olması, düzenekleri tek hücrenin hazırladığı ihtimalini güçlendirdi. Aydos Ormanları'nda ele geçirilen bomba düzeneğinin Diyarbakır Lice'de hazırlandığı öğrenildi.

TÜM BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR



Teröristlerin bomba düzeneğini Aydos Ormanları'na gömerken, rutubet yapmaması için pirinç çuvalları kullandığı belirlendi. Bomba düzeneğinin yanında, toprağın altından 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, silaha ait şarjör, 1 adet Uzi marka makinalı tabanca, tabancaya ait 2 şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirildi. PKK'lı Eyüp Şeker'in İstanbul'da kaldığı süre boyunca kimlerle irtibat kurduğu da araştırılıyor. Eyüp Şeker'in İstanbul'da nerelerde kaldığı, kimlerle görüştüğü, saldırı planında nelerin olduğu, polis ekipleri tarafından titizlikle inceleniyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Aydosun üzerinde durulmali burasi 49 yilligina kime kiraya verildi ve buraya giren siyah camli arabalar vardi eskiden ve belki burada imal edilmis olabilirmi dusunmek gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu