Ahmet Şimşirgil Kimdir? | Hayatı ve Eserleri

TRT ekranlarında yayınlanan programda Fatih Terim ‘i eleştiren tarih profesörü Ahmet Şimşirgil kimdir? Hayatı ve kariyeri haberimizde…

Ahmet Şimşirgil Kimdir? | Hayatı ve Eserleri
Ahmet Şimşirgil Kimdir? | Hayatı ve Eserleri
GİRİŞ 22.06.2016 08:00 GÜNCELLEME 22.06.2016 08:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde TRT ekranlarında yayınlanan bir tarih programına katılan Ahmet Şimşirgil Fatih Teri ve milli takım hakkındaki açıklamaları ile gündeme gelmişti. Fatih Terim ise Çek Cumhuriyeti maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Şimşirgil ‘e yüklendi.

İşte Fatih Teri ‘in o konuşması;

"TRT bu ülkenin, bu devletin televizyonu değil mi? Bu takım da bu ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir tarih programında bir tarih profesörü hakkımızda yorum yapıyor. Bana ve takımımıza olmadık şeyler söylüyor. 'Niye suratınız asık?' diyorsunuz. Ne yapalım? Yalandan gülemeyiz ki. Gülünecek şeyler ama gülemiyoruz."

Ahmet Şimşirgil ne demişti?

Şimşirgil programda Fatih Terim ve Milli Takı hakkında "İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı.’’ Demişti.

'Orucunuzu sizin yerinize ben tutarım' diyen bir teknik direktör 

Ardından konuşmalarına devam eden isim ‘’ Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. ’’ şeklinde konuşmuştu.

Ahmet Şimşirgil Kimdir?

1959'da Boyabat 'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1979'de girdiği Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1982'de mezun oldu. 1983'te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı'ndan Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1985'de "16. Yüzyılda Amasya Sancağı" tezi ile Yüksek Lisansı 'nı tamamladı. 1989'da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı.

2003'te profesör olan Şimşirgil' in; Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır. Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, Derin Tarih, Tarih Bilinci gibi tarih dergilerinde danışmanlık yapmış veya yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Yeniçağ Tarihi eski Anabilim Dalı Başkanı ve Marmara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü'dür.

Kitapları

Kayı I - Ertuğrul'un Ocağı (2004) Tarih Düşünce Kitapları, İstanbul

Kayı II - Cihan Devleti ( 2006) Şems Yayınları, İstanbul

Kayı III - Haremeyn Hizmetinde (2009) KTB Yayınları, İstanbul

Kayı IV - Ufukların Padişahı (Kanuni) (2011) KTB Yayınları, İstanbul

Kayı V - Kudret ve Azamet Yılları (2013) Timaş Yayınları, İstanbul

Kayı VI - İmparatorluğun Zirvesi ve Dönüş (2014) Timaş Yayınları, İstanbul

Kayı VII - Kutsal İttifaka Karşı (2015) Timaş Yayınları, İstanbul

Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri: Gazavât-ı Hayreddin Paşa, Seyyid Murâdi (2003) (Sadeleştirme), Babıali Kültür Yayınları, İstanbul

Topkapı Sarayı: Taşa Yazılan Tarih (2005) Tarih Düşünce Kitapları, İstanbul

YORUMLAR 12
  • dadaş savaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarihçi konu da Milli takım. Ahmet Hoca haklı.
    Cevapla
  • asim 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarihci tarih ile yorum yapsin spordan ne anlar herkes kendi isini yapsin amma gundemde nasil oluruz oyunu oynayanlar cok birde merak ediyorum hangi takim taraftari aciklarsa seviniriz bu prof
    Cevapla
  • Taraftar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede fatih terimin dokunulmazlığı var sanki. Hiçbir gazeteci soru soramıyor,hiçkimse eleştiremiyor. kusura bakmayın ama futbolun sahibi taraftardır. Çuvalla para kazanıp da başarısız olanları eleştirmek son derece doğru.tarih hocamız gibi düşünüyoruz,arkasındayız
    Cevapla
  • Evrem 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Şimşirgil hocamızın her kelimesine katılıyorum, hoca Erman Toroğlu ndan güzel yorum yaptı, realist davrandı, eleştiriye bu kadar kapalı Terim'i seviyorduk, Şimşirgil hocamıza böyle dediği için biz Terim i sildik,sayın Terim zoruna mı gitti? Yalan mı aldığınız dolu ğara falan, taraftara hiç mi söz hakkı yok!!
    Cevapla
  • ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet ŞİMŞİRGİLİ hocamızın her kelimesine katılıyorum. Tüm Türk vatandaşlarının hislerine tercüman oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!