Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri! - (Aks aralığına göre; otomobil, kamyon, otobüs, motorsiklet, TIR vb)

Aks aralığına göre; motorsiklet, otomobil, kamyon, otobüs, minübüs, TIR vs Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri haberimizde..Türkiye'nin mega projelerinden biri olan İstanbul - İzmir otoyolu projesinin ve bunun en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından bugün gerçekleştirildi. Peki Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar olacak?, işte yanıtı ve diğer ayrıtılar haber7.com'da..

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri! - (Aks aralığına göre; otomobil, kamyon, otobüs, motorsiklet, TIR vb)
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri! - (Aks aralığına göre; otomobil, kamyon, otobüs, motorsiklet, TIR vb)
GİRİŞ 05.10.2016 11:13 GÜNCELLEME 05.10.2016 11:14
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Otomobil, kamyon, kamyonet, minübüs, otobüs yani aks aralığına göre Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri haberimizde..

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan İstanbul - İzmir otoyolu projesinin ve bunun en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından gerçekleştirilmişti. Vatandaşların ise merak ettiği köprüden geçişlerin fiyatı. İşte Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri haber7.com'da..

İŞTE SINIFLARINA GÖRE OSMANGAZİ KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Köprüden geçiş ücretleri ise 1'inci sınıf araçlar için 88,752'nci sınıf 141,95, 3'üncü sınıf 168,60, 4'üncü sınıf 223,60, 5'inci sınıf 282,15, 6'ncı sınıf araçlar için ise 62,10 TL olarak uygulanıyor. 

1’sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’den küçük 2 akslı araç) Osmangazi Köprüsü’nden geçerken 88.75 TL, (motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı vb.)

2 sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20’ye eşit ve büyük 2 akslı araç) 141.95 TL, (minibüs, kamyon, otobüs vb.)

3’üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 3 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 3 olan araç) 168.60 TL, (TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)

4’üncü sınıf araçlar (Yere değen aks sayısı 4 veya 5 olan veya çektiği araç ile birlikte yere değen toplam aks sayısı 4 veya 5 olan araç) 223.60 TL,(TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)

5’inci sınıf araçlar ise (Yere değen aks sayısı 6, 7, 8  ve daha fazla olan araç) 282.15 TL, (TIR, kamyon treyler vb. araçlar.)

6’ncı sınıf araçlar ise (motosiklet) 62.10 TL ödeyecek. 

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN ÜCRETLİ GEÇİŞLER BAŞLADI

9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan OsmangaziKöprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği "dev projelerden" olan ve İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nden vatandaşlar 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı.     

Bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbullular, hem gidiş hem de dönüş yolunda ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nü kullandı.     

Vatandaşların tatil boyunca köprüyü kullanması Yalova'da trafiğin aksamasını önledi.     

Köprüden geçişlerden bugün sabah 07.00'den itibaren ücret alınmaya başladı.     

Yalova istikametini kullanarak köprüye ulaşmak isteyen sürücüler, otoyolun Altınova turnikelerinden köprüye giriş yapıyor. 

’FİYATLAR ÇOK YÜKSEK’

Köprüden ilk ücret ödeyerek geçenlerden olan Cevat Kara, "Son bir iki dakika ile ücretsiz geçişi kaçırdım. Saat kaça kadar ücretsiz geçiş olacağını biliyordum ama kaçırdım. Fiyatları çok yüksek buldum. Biraz daha düşüş yapılırsa daha memnun oluruz" dedi.

Gişelerden geçen Faruk Uludağ ise, "Ücretsiz geçişin saatini ve fiyatları biliyordum. Fakat talihsiz bir olay yaşadım. Sol arka lastiğim patladı. Onu değiştirince geç kaldık ve ücret ödemek zorunda kaldık" diye konuştu.

BAYRAM'DA ÜCRETSİZDİ

İstanbul ile İzmir arası ulaşım süresini 5.5 saat kısaltarak 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün, 35 dolar + KDV (121 TL) olan geçiş ücretinin düşürülmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı. 

Köprü geçiş ücreti, yüzde 25 oranında düşürülecek. Bu ayarlama sonrasında geçiş ücreti, 90-91 TL’ye kadar gerileyecek.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle 30 Haziran’da açılacak.

Köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek. Köprü ile ilgili ikinci müjde bayram dönemiyle ilgili olacak. 

Köprünün, 9 günlük bayram tatili boyunca “ücretsiz” kullanılması için de çalışma yapılıyor. 

Kaynaklar, bu konunun da kesinleşme noktasına geldiğini belirterek, “Her iki konuda açıklama, açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakan’ımız tarafından yapılacak” mesajı verdi. 

KAMYON 250 TL’Yİ BULUR

Projede, otoyol geçiş ücretleri de aks ve aks aralığına göre değişiyor. Buna göre otomobiller için geçiş ücreti, her kilometre başına 5 dolar/sent olarak belirlendi. 

Aks aralığı ve aks sayısı arttıkça, geçiş ücretleri de artacak. Kamyonlar ve TIR’lar, her kilometre başına daha yüksek geçiş ücreti ödeyecek. Ortalama bir kamyonun aks genişliğine göre geçiş ücretinin 250 TL’yi bulması bekleniyor. 

KÖPRÜ UZUNLUĞU 2682 METRELİK 

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. 

Köprü; 252 metre kule yüksekliğine, 35.93 metre tabliye genişliğine, 1.550 metre orta açıklığa ve 2.682 metre uzunluğa sahip olacak. 

KÖRFEZ GEÇİŞİ 4DK'YA İNECEK

Kaynaklar, bu indirim sonrasında geçiş ücretiyle ilgili tepkilerin azalacağına da işaret ederek, “Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, halen körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile ortalama 1 saat olan Körfez geçiş süresi ortalama 4 dakikaya inecek.

Körfez geçişi, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacak” dedi.

SOFUOĞLU 400 KM HIZ DENEYECEK

Körfezin iki yakasını birleştiren köprünün açılışında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak

YORUMLAR 46
  • ARSLAN 7 yıl önce Şikayet Et
    köprünün neden yapıldığını anlamış değilim para kazandırmak için mi hizmet içinmi bakıp bakıp geçememek nedir bilirsiniz 15 temmuzda biz millet olmasaydı bu köprü acaba nekadar olurdu
    Cevapla
  • dfhdfh 7 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok ki
    Cevapla
  • KahramanMaraşlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Fiyat düşürülmeli. Bu halkın hepsi milletvekili değil. Fiyatları kendilerine göre belirliyor bu yetkililer herhalde.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet araç başı 35 dolardan 75000 araçlık mis gibi geçiş garantisi vermiş, fiyatı niçin kırsınlar? köprüyü kullansanız da kullanmasanız da 75000 aracın parası milletten çıkıyor.
    Cevapla
  • baymen 7 yıl önce Şikayet Et
    mevcut FiYAT, insani o köpruden geçmeye tereddütte birakiyor, doğal olarak geçiş sayisini onemli bi ölçüde azaltiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı