'IŞİD kaybederse zor duruma düşeriz'

İsrail askeri istihbarat şefi Halevi, ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyonun IŞİD’le mücadelesini desteklemediklerini açıkladı.

'IŞİD kaybederse zor duruma düşeriz'
'IŞİD kaybederse zor duruma düşeriz'
GİRİŞ 23.06.2016 16:34 GÜNCELLEME 23.06.2016 16:38
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Herzliya Konferansı’nda konuşan İsrail askeri istihbarat şefi Tümgeneral Herzl Halevi, Irak ve Suriye’de sürdürülen IŞİD’le mücadeleye ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu.

IŞİD’in son üç ayda hilafet ilan ettiği günden bu yana ‘en zor günlerini yaşadığını’ söyleyen Halevi, “İsrail, Suriye’deki durumun IŞİD’in yenilmesiyle sona ermesini istemiyor” ifadelerini kullandı.

Halevi sözlerini şöyle sürdürdü: “Süper güçlerin bölgeden çekilerek İsrail’i Hizbullah ve İran’ın karşısında yalnız bırakması İsrail’i güç bir duruma sokar. Bu nedenle de kendimizi böyle bir pozisyonun içinde bulmamak için elimizden geleni yapmak zorundayız.” Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya’alon da ocak ayında yaptığı bir konuşmada İran karşısında IŞİD’i tercih edeceklerini, çünkü İran ve onun desteklediği grupların İsrail için tehdit oluşturduğunu söylemişti.

YORUMLAR 88
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz hiç tarih okumadın mı ? Lübnan İsrail savaşı diye bir şey duymadın mı ? İsraile karşı direniş gösteren tek örgütün Hizbullah olduğunu bilmiyor musun ? İlla bir savaş çıkması mı gerek bazı şeyleri anlamanız için. Gelip burda şii ve sünni ayrımı yapmayı bırak. Birde birlik istersiniz. Zaten sizin gibi insanların önyargısı yüzünden ümmet kopuk. Birbirine nefret dolu.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    israil gelip lübnanı yerle bir ederken hizbullah dediğin neredeydi lafa gelince mangalda kül bırakmazdı şimdi kudüsün özgürlüğü için başkaldıran şamın aslanlarıyla niye savaşıyor niçin 2 aylık bebeği satırla doğrayan hizbulşeytanmı israile savaş açacak asıl sen hiç tarih olumamışsın okusaydın hizbulşeytanın köpekliğini yaptığı iran geçmişte müslümanların zorluklarla küdüsü alışını sonrada iranın küdüsü müslümanlardan alıp yahudilere teslim ettiğni bilirdin
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar İŞİD'i kurduklarını inkar da etmiyor. İŞİD bahane , ABD,RUSYA,FRANSA,ALMANYA Suriye'de üs açıyor bahane şahane. İSRAEL'in güvenliği için ama nafile , korkunun ecele faydası yok , yedi düvel bile o vakit geldiğinde sizi kurtaramayacak.
    Cevapla
  • VVVVV 7 yıl önce Şikayet Et
    bak sen şu söylemine! işit kimin ekmeğine tere yağı sürüyormuş. koalisyondan bazı bümbüyük ülkenin bu küçük ülkenin isteğini reddettiği hiç olmamıştır. demekki işitin arkasında hangi ülke olduğunu faydalananan söylemiş oluyor.
    Cevapla
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah dogrularla beraberdir.kim seriat mucadesi kim demokrasi mucadelesi veriyor belli.dunya biraraya gelmis yetmedii bir de yahudi ve asigi iran algi operasyonu yapiyor.yemezler
    Cevapla
  • asım 7 yıl önce Şikayet Et
    hem ışıdı kur hemde yakın dümenci ısrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?