Elazığ’da faciadan dönüldü!

Elazığ’da önceki gece yarısı iki PKK’lı teröristin öldürüldüğü bölgede yola tuzaklanmış bombayı fark eden jandarma faciayı önledi.

Elazığ’da faciadan dönüldü!
Elazığ’da faciadan dönüldü!
GİRİŞ 24.06.2016 16:13 GÜNCELLEME 24.06.2016 16:13

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JÖH Timleri, Karakoçan İlçesi kırsalında önceki gün Şehit Jandarma Er Süyemna Akın 9 operasyonuna çıkmıştı. Operasyonda PKK’nın grup sorumlusu Dijvar ve Gabak kod adlı iki terörist etkisiz hale getirilmişti. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinden 1 adet kalaşnikof, 1 adet M 16, 4 el bombası, silahlara ait 10 adet şarjör, 291 adet mermi, 4’lü pil bloğu, 1 adet telsiz, 1 adet dürbün, 1 adet ses kayıt cihazı, 1 adet şemsiye ve örgütsel dokümanlar çıkmıştı

ASKERE TUZAK KURMUŞLAR

İstihbarat kaynakları öldürülen teröristlerden Dijvar’ın bombacı olduğunu belirledi. Bunun üzerine bölgede operasyonlarını sürdüren JÖH Timleri, bomba uzmanı köpeklerle yol güzergahlarında bomba tuzaklaması olabilme ihtimaline karşı tarama yaptı. Yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristlerin öldürüldüğü Çavuşyolu köyü güzergahında yola döşenmiş, kabloları zift kullanılarak gizlenmiş 2 adet mutfak tüpüyle güçlendirilmiş el yapımı bombayı tespit etti.

ARAZİYE GİZLENMİŞ İKİNCİ BOMBA DA BULUNDU

Bölgede tedbiri elden bırakmayan timler, arazi de de köpeklerle arama yaptı. Yapılan aramalarda 3 mutfak tüpünden hazırlanmış patlayıcı düzeneğini de buldu.

Patlayıcıların bulunmasının ardından Jandarma Özel Harekat Timleri çevre güvenliğini aldı. Daha sonra bomba uzmanı 2 farklı noktadaki patlayıcıyı kontrollü bir şekilde imha ederek, olası bir faciayı engelledi.

Bölgede operasyonların sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...