'Avrupa İslamofobi Zirvesi' başladı! - 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülkede?

'Avrupa İslamofobi Zirvesi' başladı! - 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülkede?, 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülke tarafından organize ediliyor? Özellikle Avrupa ve Amerika'da son dönemlerde artan 'İslam karşıtlığı' üzerine içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerde yaşayan akademisyenlerin düzenlediği zirveye Bosna Hersek ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada, Kuveyt, Ürdün, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan akademisyenlerin katıldığı "Avrupa İslamofobi Zirvesi" başladı. işte 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hakkında tüm ayrıntılar haber7.com'da..

'Avrupa İslamofobi Zirvesi' başladı! - 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülkede?
'Avrupa İslamofobi Zirvesi' başladı! - 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülkede?
GİRİŞ 25.06.2016 03:26 GÜNCELLEME 25.06.2016 03:50

'Avrupa İslamofobi Zirvesi' başladı! - 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülkede?,  'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hangi ülke tarafından organize ediliyor? Dünya özellikle son dönemde artan 'İslamofobi' sorunu ile karşı karşıya. İşte bu soruların yanıtını ve bu sorunsala istinaden düzenlenen zirve ilgili tüm detaylar haberimizde..

AVRUPA İSLAMOFİ ZİRVESİ NEREDE VE HANGİ ÜLKELER KATILDI?

Özellikle Avrupa ve Amerika'da son dönemlerde artan 'İslam karşıtlığı' üzerine içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerde yaşayan akademisyenlerin düzenlediği zirveye Bosna Hersek ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada, Kuveyt, Ürdün, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan akademisyenlerin katıldığı "Avrupa İslamofobi Zirvesi" başladı. işte 'Avrupa İslamofobi Zirvesi' hakkında tüm ayrıntılar haber7.com'da..

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da üç gün sürecek, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada, Kuveyt, Ürdün, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan akademisyenlerin katıldığı "Avrupa İslamofobi Zirvesi" başladı.

ZİRVE TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLADI

Ümraniye Belediyesi tarafından Saraybosna'daki tarihi Vjecnica Kütüphanesi'nde düzenlenen zirvenin açılış törenine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra eski İspanya Başbakanı Jorge Luis Rodriguez Zapatero, eski İngiltere Dışişleri Bakanı Han Jack Straw, eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, akademisyenler ve diğer davetliler katıldı.

"İslamofobi: Avrupa'nın barış ve istikrarına tehdit" konulu açılış oturumunda konuşan Can, Saraybosna'da böylesine anlamlı bir program icra etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kaybolan hoşgörü İslamofobiyi doğurdu. İnsanlık iki büyük savaş yaşadı ve maalesef şiddet insanın aklını ele geçirdi. İnsanlığın kendi eliyle imha ettiği onca yılın sonuçları tamir edilmedi." dedi.

İnsanlığın farklılıklarına rağmen nefret ve şiddete maruz kalmaması gerektiğini vurgulayan Can, "Çok kültürlü bir başkent" olduğu için zirvenin Saraybosna'da düzenlenmesine karar verdiklerini bildirdi.

Can, zirve kapsamında İslamofobinin farklı açılardan ele alınacağını belirterek, "Kur'an-ı Kerim buyurur ki bir kişiyi öldürmek insanlığı öldürmektir ve bir insanı yaşatmak tüm insanlığı yaşatmaktır." ifadesini kullandı.

"İngiltere halkı ülkelerini geri istedi"

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Straw ülkesinin AB'den çıkma kararını büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Londra başta olmak üzere, büyükşehirlerin birçoğu AB'den ayrılmak istemedikleri yönünde oy kullandı. Ayrılmak isteyenler genellikle kırsal kesimlerde yaşayan insanlardı." ifadesini kullandı.

İngiltere'nin AB'den çıkma konusunda birçok sebebi olduğuna işaret eden Straw, "İnsanlar kendi ülkelerini geri almak istediklerini söyledi, çünkü Brüksel'in belirlediği anlaşmalara göre yönetilmek istemiyorlardı." dedi.

Zirve üç gün sürecek

Saraybosna'da 26 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek zirveye, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Kanada, Kuveyt, Ürdün, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan çok sayıda akademisyen katılıyor.

Zirvenin ikinci gününde, "Avrupa'da İslamofobi" konusunun ele alınması planlanırken, üçüncü ve son günde ise "İslamofobi ile mücadele" konulu oturum düzenlenecek.

Zirvenin sonunda yayınlanacak bildirinin ise Avrupa Parlamentosu'na sunulacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA-HABER7.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!