İstanbul'u sallayan deprem için flaş açıklama!

Kandilli'den yapılan açıklamada "Deprem tali bir fay parçasının kırılması sonucu meydana gelmiştir" denildi.

GİRİŞ 25.06.2016 10:42 GÜNCELLEME 25.06.2016 13:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Marmara Bölgesi'nde deprem! Sabah saatlerinde merkez üssü Marmara Denizi olan 3.0 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bundan on dakika sonra 08.40'ta merkez üssü Yalova açıkları olan 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli'den yapılan yazılı açıklamada şöyle: "Yalova Açıkları Marmara Denizi’nde yerel saat ile 08:40’da aletsel büyüklüğü 4.4 olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 7 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem Yalova ili ile İstanbul ili ve ilçelerinde hissedilmiştir.

Depremin meydana geldiği yer Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Marmara Denizinden geçen kuzey kolu içerisinde yer almaktadır ve zonun içerisinde tali bir fay parçasının kırılması sonucu meydana gelmiştir. Bilindiği gibi Kuzey Anadolu Fay Zonu’ nun kuzey kolu İzmit Körfezi-Adalar açıklarından Marmara Denizinden geçerek Mürefte-Şarköy’e bağlanmakta ve oradan Saroz Körfezine uzanmaktadır. Depremin merkez üstüne yakınson yüzyılda meydana gelmiş en etkili deprem 1963 Adalar (6.3) depremidir. Bölge genelinde meydana gelmiş en etkili deprem ise 1999 yılı Kocaeli (7.4) depremidir.

" I.DERECE DEPREM BÖLGESİ İÇERİSİNDE YER ALMAKTADIR"

Bölgede birkaç yılda bir bu tür orta şiddette depremler meydana gelmektedir. Kuzey Anadolu Fay Zonunun Batı Marmara’dan geçen uzantısı Marmara Denizi içerisinde en yoğun deprem aktivitesinin gözlendiği yerdir. Marmara Denizi ve çevresi I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Dolayısı ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme karşı herzaman hazırlıklı ve bilinçli olması, depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş olması olası afetlere karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır"

YORUMLAR 7
  • kafa 7 yıl önce Şikayet Et
    doğuda olunca Allah cezalandırdı batıda olunca tali fay kırılmasıymış.
    Cevapla
  • Recep Ali ÇAKMAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayında oruç tutmayanlar, yarı çıplak ve çıplak gezenler o kadar arttı ki kainat hiddete geliyor. Sallanıyor birileri de çıkıp fay hattı kırılmaktan bahsediyor. Yarabbi senin azabından yine sana sığınırım bize merhamet et.
    Cevapla
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    ölen bebeklerde sorgusuz sualsiz cennete
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    ölen bebekler ne için peki
    Cevapla
  • ak.parti.bingöl 7 yıl önce Şikayet Et
    bilim adamlari yatiyor depremden sonro kalkıyor
    Cevapla
  • burak seyyid 7 yıl önce Şikayet Et
    8.2 gerçeğidir o depremin 7.4 bizimkilerin ölçümü o zaman ki rasathane çalışanlarının halt yemesi, dünya da 8.2 olarak ölçüldü
    Cevapla
  • tgb 7 yıl önce Şikayet Et
    neresi flas aciklama anlamadim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu