Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ilk anket

İngiltere’deki referandumun ardından Türkiye genelinde yapılan AB anketinden ‘müzakereleri bitirelim’ sonucu çıktı.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ilk anket
Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ilk anket
GİRİŞ 26.06.2016 08:59 GÜNCELLEME 26.06.2016 09:28
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılma kararının ardından MAK Danışmanlık, 'Türk Toplumunun AB Müzakere Sürecine Bakış Açısı' araştırması yaptı.

Yeni Şafak'tan Ayfer Mallı'nın haberine göre; 23-24 Haziran tarihlerinde 2 bin 700 kişiye telefonla sorularak yapılan araştırmada katılımcılara, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettikleri gibi Türkiye'nin yaklaşık 40 yıldır kapısında beklediği AB ile devam eden müzakere sürecinin devam ettirilip ettirilmemesi konusunda bir referandum yapılsa oyunuz ne olur?” sorusu yönetildi. Katılımcıların yüzde 68'i 'Türkiye müzakereleri bitirmelidir' şeklinde cevap verirken yüzde 23'ü 'müzakerelere devam edelim' dedi. Katılımcıların yüzde 9'u ise kararsız kaldı.

YÜZDE 82 'AB SAMİMİYETSİZ' DEDİ

'Size göre AB, Türkiye'yi almak konusunda samimi mi, değil mi?' sorusuna ankete katılanların yüzde 82'si 'samimi değil' yanıtını verdi. Yüzde 12'si ise AB'yi samimi bulduğunu ifade etti. 'Kararsızım' diyenlerin oranı ise yüzde 6. Katılımcıların yüzde 72'si, 'Türkiye'nin AB'ye girme konusunda yaptığı çalışmalarda samimi olduğunu düşünüyor musunuz?' sorusuna 'evet' dedi. Yüzde 19'u 'hayır' dedi. Yüzde 9'u kararsız kaldı.

Türklerin AB'ye bakışı üzerine yapılan araştırmada, AB'nin Türkiye'ye karşı samimiyetsiz davrandığı ağırlıklı görüş olarak ortaya çıkıyor.

'MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ İÇİN'

'Size göre AB, tam üyelik konusunda Türkiye'ye neden zorluk çıkarıyor?' sorusunu yüzde 60'ı 'Müslüman olduğumuz için' şeklinde cevapladı. Yüzde 13'ü 'nüfusumuz çok kalabalık olduğundan' derken, 10'u 'müzakere sürecinde biz sorumluluklarımızı yeterince yerine getirmediğimiz için' yanıtını verdi.

KIRK YILLIK SÜREÇ: KARŞILIKSIZ AŞK

Araştırmanın analizinde ise şu değerlendirmede bulunuldu: “Son dönemde tek kelime ile güven bitmiş durumdadır. Bunun en önemli nedeni ise Avrupalı idarecilerin Türkiye'nin üyeliği konusundaki onur kırıcı ifade ve üsluplarıdır. Vatandaşımız, AB'ye girme konusunda Türkiye'nin çabalarını samimi bulmaktadır. Zaten 40 yılı bulan bu süreç karşılıksız bir aşk olarak okunduğunda samimiyet ortadadır.”

YORUMLAR 31
  • şahin44 7 yıl önce Şikayet Et
    müzakereler durdurulur ise avrupa düğün bayram yapar. Ancak Avrupaya bu güne kadar verilmiş gümrük ve dış ticaret imtiyazları kaldırılmalıdır ki Avrupa yı cezalandırmış olalım.
    Cevapla
  • Bedii 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah ah aşağıdaki yazanlar Avrupa kapıları açsa lk koşan si,z olursunuz eminim
    Cevapla
  • VVVVV 7 yıl önce Şikayet Et
    %100 avrupalılar gözleri, kulakları kapalı ve müslüman olduğu için ve de geçmişte bu topraklardaki türk hakimiyetini kıskandıkları için türkiyeyi abye almamak için direniyorlar. halbuki türkiyeyi abye aldıkları gün keşke türkiyeyi daha önce alsaydık büyük hata yapmış vaziyetteyiz derler.
    Cevapla
  • el müteşebbis 7 yıl önce Şikayet Et
    reddettiğiniz anda askeri darbelere zemin hazırlamış olursunuz
    Cevapla
  • afyonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    darbe tarihte kaldı
    Cevapla
  • Siz hepiniz ben tek 7 yıl önce Şikayet Et
    Düşününce girip bir süre sonra çıkmak en mantıklısı.. Daha girmeden İngiltere çıktı. AB yi bölmüş olduk . Bi girsek kim bilir daha kimler çıkacak ? Ayrıca girdikten kısa süre sonra çıkmak AB nin itibarını zedeler. Ondan sonra Türk-İslam paktını kurarsın.
    Cevapla
  • agar 7 yıl önce Şikayet Et
    agardada böyle mi yazıyorsun
    Cevapla
  • İsmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Bahçelinin hesabına dönmüş seninkisi de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü