IŞİD Hilafet'in 2. kuruluş yıl dönümünde saldırdı!

Saldırıyı üstlendiğini açıklayan IŞİD’in 'kendine özgü bir eylem' gerçekleştirdiğini düşünen terör uzmanları çok önemli açıklamalar yaptı.

IŞİD Hilafet'in 2. kuruluş yıl dönümünde saldırdı!
IŞİD Hilafet'in 2. kuruluş yıl dönümünde saldırdı!
GİRİŞ 29.06.2016 10:06 GÜNCELLEME 29.06.2016 16:11
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının hemen ardından yapılan ilk değerlendirmelerde; saldırının IŞİD kaynaklı olabileceğine ilişkin yorumlar öne çıktı. Öyle ki; Atatürk Havalimanı’na uzun namlulu silahlarla gelen 3 canlı bomba, etrafa silah açtıktan sonra kendilerini üç ayrı noktada patlattı. Saldırı sonrasında İstanbul’a giden Başbakan Binali Yıldırım da "İlk emareler DAEŞ’i işaret ediyor" derken, terör uzmanları saldırıyla ilgili olarak DW Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

“IŞİD POLİTİKASINA DİKKAT"

Terör uzmanı Metin Gürcan, saldırıyla ilgili DW’ye değerlendirmelerde bulunurken, “Saldırı bütünüyle IŞİD kokuyor” yorumu yaptı. “Eylem yerine dikkat edin. Uluslararası bir terminalde gerçekleştirilen eylem Türkiye’yi doğrudan uluslararası alanda sıkıştıran bir eylemdir. IŞİD’in Türkiye’nin uluslararası itibarını zedelemeye dönük eylemlere odaklandığını biliyoruz” diyen Gürcan, şöyle konuştu:

“PKK saldırıları asker, polis ya da doğrudan onların yakınındaki sivil hedeflere yöneliyor. IŞİD ise genelden doğrudan sivil hedeflere doğru ilerliyor. Saldırı tipi açısından da baktığınızda tamamen IŞİD tarzı olduğunu anlayabilirsiniz. Silahlarla olay yerine geliniyor. Silahlı çatışmaya giriliyor, korku ve kaos yaratılıyor. Sonra da bombalar patlatılıyor.

IŞİD böylesi eylemleri ilk kez yapmıyor. Türk istihbaratının ve emniyetinin ve hatta kamuoyunun çok iyi bildiği bir saldırı tipi.” Saldırının ardından “Neden şimdi” sorusunun sorulabileceğini belirten Gürcan, bu soruya da, “Ankara son dönemde IŞİD’i zora sokacak hamlelere giriyor. Rusya’yla normalleşme, İsrail’le anlaşma Suriye politikasında realist dönüşler olarak algılanıyor. İşte bu süreçte de IŞİD de Ankara’ya "Ayağını denk al, benim gücümü de gözardı edemezsin" mesajı veriyor. Sözleriyle yanıtlıyor.

Metin Gürcan, Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırının ‘hayatı kilitlemeye yönelik, karmaşık’ bir saldırı olduğuna dikkat çekerken, “Ankara’daki otoritelerin Türkiye için öncelikli tehdidin PKK mı yoksa IŞİD mi olduğu konusunda mutlaka ivedilikle karar vermesi gerekiyor. Ankara IŞİD politikasını gözden geçirmek zorunda” uyarısını yapıyor. 

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

YORUMLAR 41
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    bize masal okumayın.bunları kuran da amerika bunlara bu talimatları veren de.elbet bu hesabı kapatacağımız günler de gelecek inşalşah
    Cevapla
  • Buzadam 25 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile İsrail ile normalleşip Suriye'nin kuzeyinde uçaklarımızı uçurduğumuz zaman pydye müdahale ettime ihtimalimiz ortaya çıkınca ABD'nin gözdağı olamaz mı? Bir düşünün.
    Cevapla
  • sonuç incirlik 7 yıl önce Şikayet Et
    abd nin uçakları incirlikten kalkıp adamların elindeki mümbic v felluce gibi yerlere hava saldırısı yaparsa şii milisler ve pkk gibi teror örgütlerine destek verise elbete olacak sonucların biri bu benim anlamadığım şu turkiyenin kırmızı çizgimizdir dediği şey nedir pkk yardım ediyor fıratın battısına pkk düzenlediği abddninde havadan destek verdiği uçaklar incirlikten kalkmıyormuı
    Cevapla
  • sadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Daes diye Pkk eylemini gizlemenin anlami yok.30 senedir terör eyleminde bulunan daes degil Pkk dir.sinirimizda 100 km alanda hakimiyet kuran Pkk nin kolu Pyd yi vurun.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika oyunları bunlar işide o kurdu, diğer devletler bilmiyor Amerika biliyor nedense saldırıyı.İncirlik üssünü kapatsınlar bak kalıyor mu terör olayı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk