Teröristler havalimanına nasıl girdi?

Atatürk havalimanında düzenlenen terör saldırısı sonrası cevabı merak edilen soru teröristlerin içeri nasıl girdiği oldu..

Teröristler havalimanına nasıl girdi?
Teröristler havalimanına nasıl girdi?
GİRİŞ 29.06.2016 15:14 GÜNCELLEME 30.06.2016 03:24
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'na giren ilk terörist ilk güvenlik noktasından geçemedi, ateş açtı. Polisin vurduğu terörist kendini patlattı. 2. ve 3. terörist de arka arkaya harekete geçti.,

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısı sonucu 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Al Jazeera'ye konuşan güvenlik kaynakları, 3 canlı bombayla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırının nasıl düzenlendiğini anlattı.

İLK GÜVENLİK NOKTASINDAN ATEŞ AÇTI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi. Burası alandaki ilk güvenlik noktası. Bu noktada X ray cihazına yakalanmadan daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırganlar üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı.

POLİS MEMURU VURDU, KENDİNİ PATLATTI

Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis saldırgana müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen saldırganın, içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden saldırganı vurdu. Yaralanıp yere düşün saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

İKİNCİ TERÖRİST, İLK SALDIRGAN ÖLÜNCE ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X- Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.

ÜÇÜNCÜ TERÖRİST, ARAÇ BEKLEYEN VATANDAŞLARA ATEŞ AÇTI SONRA KENDİNİ PATLATTI

Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

"BAŞBAKAN: TERÖRİSTLER TİCARİ TAKSİYLE GELMİŞ"

Başbakan Yıldırım, emarelerin DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmaların halen sürdürüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "Hava alanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Bunu da bir not olarak ifade etmek isterim. Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir."

ÜÇÜ AYNI TAKSiDE GELMİŞ

Polisin yaraladığı teröristin kendi patlatması sonarsı oluşan kargaşadan yararlanarak içeri girmeye çalıştı. İçeri girmeye çalışan terörist, kendisinden şüphelenerek kimlik soran polisi şehit etti.

YORUMLAR 46
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın parmağı olabilirmi bu işte ? Nede olsa tacikler rusça konuşuyor
    Cevapla
  • sanmam 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha yeni Rusya ile aramizi duzelttik, buda zaten onun icin bir mesaj..
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede bütün toplu taşıt ve ticari taksiler bu konuda ilgili dernekler tarafından bilinçlendirilmelidir.Anca böyle bir şeylerin önüne geçmek daha kolay olur. Hadiste işidcilerin nasıl bir tip oldukları anlatılıyor.Onlar normal bir insan gibi davranmaz.Hareketleri anormaldir.Gizleyemezler.Mesela üstünde mont var bir de elini bayan gibi belinden almıyor.Belli bir sorun var.Zaten robot gibi yürüyor,Üstündeki cihazdan kablodan dolayı. Bunlar anlaşılır aslında.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu teröristler hava Alanına gelmeden bu işi önceden planlamışlar? yani demekki istanbulda yatakcıları var? işte bu yüzden Vatandaşlıkdan çıkarma yasası şart,bu yasa olursa terörist şehirde barınacak yer bulamaz.
    Cevapla
  • Mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    hakan cahilliği sen yapıyorsun bunların hepsi resmi yollardan geliyor artık suça bulaşmamış temiz kimlikli kişiler dolayısı ile tespit edilemiyor içerideki işbirlikçilerinden aldıkları mühimmatla eylemlerini yapıyorlar polis te mit te yakalayamıyor
    Cevapla
  • turkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    benim onerim taksiler ve tum araclarin xray ciyazindan gecip hava limanina oyle alinmasi ve turkiyenin teknolojiyi daha cok gelistirmesi allah yarve yardimcimiz olsun tum turkiyeye bas sagligi diliyorum cok uzgun oldugu dile getirmek isterim devletimize guveniyoruz
    Cevapla
  • hakan soyer 7 yıl önce Şikayet Et
    Cahillik yapmayın.Onlar ülkeye kaçak yoldan giriyorlar.Polis kimlik sorunca silahını çekmiş.Haberleri okumuyosunuz?Normal pasaportu veya kimliği olsa polise gösterir içeri girer,kalabalığın içinde aklınca daha çok insan öldürürdü.İnsanların çoğu ilk silah sesinden sonra kaçtı.
    Cevapla
  • Türkiyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    HAber 7 Benim yazimi iyi okusun.Teröre karisan Daes Mensublarinin Adini soyadini tespit ettikten sonra.Ailelerinin yasadigi ülkelere gidip teker teker sülalelerini infaz etmek zorundayiz.Bütün akraba cevresini infaz edip geri gelmek lazim.Bir zahmet buunlarin ailelerinden baslansin.
    Cevapla
  • osmanlı kürdü 7 yıl önce Şikayet Et
    mont giyeni taksici farketmiyorsun ama yabancı diye 100 dolar istemesini biliyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri