Jandarma olayı çözdü! Bombayı PKK koymamış

Şırnak'ta işse gitmek üzere bindikleri araca konulan bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü olayı jandarma aydınlattı.

Jandarma olayı çözdü! Bombayı PKK koymamış
Jandarma olayı çözdü! Bombayı PKK koymamış
GİRİŞ 29.06.2016 15:43 GÜNCELLEME 29.06.2016 15:49
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İlk gün 3 kişinin PKK bombasıyla öldüğü belirtilirken, jandarmanın yaptığı çalışmada Ahmet Ertaş’ın eşi Z.E.’nin oğlu M.E. ile birlik olup araca bomba koyduğu ortaya çıktı. Z.E.’nin, eşinin parası ve mülküne el koymak için bunu planladığı ileri sürüldü. Kocasını parasını almak için oğluyla bir olup aracına koydukları bombayla öldürmüşler.

Uludere İlçesi’ne bağlı Yemişli Köyü’nde yaşayan Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Ahmet Ertaş ile Devlet Hastanesi’nde çalışan Diyar Oslu ve Abdulkerim Oslu, çalıştıkları kuruluşlarındaki işlerine gitmek üzere, geçen 9 Şubat’ta otonmobille hareket ettiler. Ancak bindikleri otomobile konulan bombanın patlaması sonucu Ertaş ve Diyar Osluolay yerinde, Abdulkerim Oslu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası, PKK’lıların araca tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü belirtilirken, gerçekler ise jandarma ekiplerinin 4 ay süren çalışmasından sonra ortaya çıktı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 4 ay süren titiz çalışmasında, 3 kişinin ölümüne neden olan bombanın Ahmet Ertaş’ın eşi Z.E. ve öz oğlu M.E. ve bunlara yardım eden 3’üncü bir kişi tarafından yerleştirildiğini tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri 25 Haziran’da 3 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, anne Z.E. ve oğlu M.E. ile adı açıklanmayan bir kişi olmak üzere toplam 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişi, getirildiği Uludere Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildi. Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Z.E.’nin kocası Ahmet Ertaş’ın parası ile mülküne el koymak, ölümünden sonra devletin vereceği tazminat ve maaşı almak için plan yaptığı, oğlu M. E. ve adı açıklanmayan 3’üncü bir kişi ile birlikte hareket ederek araca bomba koyarak terör olayı süsü verdikleri belirtildi.

YORUMLAR 21
  • 7 yıl önce Şikayet Et
    Alıştılar Devleti soymaya hepsi aynı zihniyet.....................
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar pkk dan bile tehlikeli allah belalarını versin
    Cevapla
  • yoldaş 7 yıl önce Şikayet Et
    hani birisi terörist annesi rolünde oynarım diyorduya, işte size gerçek terörist anne. tutuksuz yargılansın bu arada fil çekimine katılır. kıyamet yakındır ey millet
    Cevapla
  • hazeyn 44 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda bombacilik irsi bisey heralde baksana ev hanimi ve oglu bomba yapacak ve kocasini havaya ucurcak akil almiyor vallahi
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam para için babasını bombalıyor. Siz bu adamdan devlet millet sevigisi bekliyorsunuz. Ey yavrum ey. İsrail gibi duvar çekmek lazım.
    Cevapla
  • seyid 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yoruma yorum yapamam herşeyi net helal olsun kardeşım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı