İstanbul'dan sonra iki ilde daha alarma geçildi

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının ardından Antalya ve İzmir'de de alarma geçildi.

İstanbul'dan sonra iki ilde daha alarma geçildi
İstanbul'dan sonra iki ilde daha alarma geçildi
GİRİŞ 29.06.2016 16:44 GÜNCELLEME 29.06.2016 16:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılan intihar saldırısından sonra önemli havalimanlarından olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda da alarm durumuna geçildi, güvenlik önlemleri arttırıldı.

Antalya’da da polis, güvenlik önlemlerini artırdı. Havalimanı dahil kentin tüm giriş ve çıkışlarında önlem alan polis, titiz çalışma yürütüyor.

ANTALYA’DA POLİS ALARMDA

Taksiler dahil tüm araçlarda arama yapıldı.İstanbul’daki saldırıdan sonra 13 uçağın İzmir’e yönlendirildiği, yolcuların otellere yerleştirildiği açıklandı. Şoförler Odası Başkanı Celil Anık ise, "Biz de daha sıkı çalışacağız. 2 bin 823 taksi sahibi ile 6 bin çalışana mesaj atıp olayın vehametini söyledim. Dikkatli olacağız" dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki intihar saldırısından sonra Türkiye genelindeki hava limanlarında önlemlerde artırıldı. Türkiye’nin en büyük ve yolcu kapasitesi en fazla havalimanlarından birisi olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda da, alarm durumuna geçildi. Havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı başkanlığında yapılan olağanüstü toplantı sonrasında alanın içerisinde ve dışarısında, ek önlemler alındı. Çelik yelek giyen polislerin devriyeleri arttırıldı. Şüpheli görülen kişi ya da araçlarda arama yapılması talimatı verildi. Eskiden taksiler üzerinde yapılmayan bu aramalarda, yine şüpheli hallerde yapıldı.

13 UÇAK İZMİR’E GÖNDERİLMİŞ

Bu arada İstanbul’daki bombalı saldırıdan sonra THY’ye ait 12 yolcu uçağı ile 1 de kargo uçağının İzmir’e yönlendirildiği öğrenildi. Uçaklarla İzmir’e gelen bin 883 yolcu ve mürettebat otellere yerleştirildi. Sabah saatlerinde polisin araştırmasından sonra normale dönen Atatürk Havalimanı’na bu uçaklardan 3’ü tekrar gitmek üzere havalandı. Halen 10 uçağın kendileri için belirlenen uçuş saatlerini bekledikleri aktarıldı. İstanbul’daki saldırı nedeniyle İzmir’den yapılacak birçok uçuş da etkilendi. Onlarca sefer iptal edildi ya da rötarlı yapılmak zorunda kaldı. Adnan Menderes Havalimanı’nda halen uçuş saatini bekleyen 36 uçağın park halinde beklediği açıklandı.

Bu arada İstanbul’dan İzmir’e gelen yolcularında yaşadıkları şoku atlatamadıkları gözlendi. İstanbul’daki patlamanın izlerinin silinmeye çalışıldığını anlatan yolcular, uzun yürüyüşten sonra limana girdiklerini ancak hem İstanbul’da, hem de İzmir’e önlemlerini artırıldığını gördüklerini söyledi. Adnan Menderes Havalimanı’nda yolcu karşılamakla görevli olan çalışanlar da, patlamadan sonra vatandaşların yolculuk etmekten vazgeçtikleri için büyük boşluk yaşandığını ifade etti.

ŞOFÖRLER ODASINDAN DA UYARI GEDİ

İstanbul’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin taksiyle limana gelmesi, gözlerin taksi şoförlerine yönelmesine neden oldu. İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını kendilerinin de üyelerini uyardıklarını anlatıp, "Biz de daha sıkı çalışacağız. Bundan önce de meslektaşlarımıza üyelerimize, şüpheli durum gördükleri an polise bilgi vermeleri söylemiştik. bugün saldırı sonrasında da, 2 bin 823 taksi sahibi ile 6 bin çalışana mesaj atıp olayını vehametini anlattım. Daha dikkatli olmalarını istedim. Dikkatli , duyarlı olmak zorundayız" dedi.

Celil Anık, patlamadan sonra İstanbul’daki taksi şoförlerinin müşterilerinden yüksek ücretler talep ettiğine dair sosyal medyada yapılan paylaşımların doğru olmadığını ileri sürdü. İstanbul Atatürk Havalimanı Taksi Kooperatifi’nin başkanıyla görüştüğünü söyleyen Celil Anık, "Ben doğru olduğuna inanmıyorum. Zaten taksi şoförlerinden 3 şehit var, 1 ağır yaralı var. Kooperatif başkanı öyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. Bir para pazarlığı olduysa bu öyle yansıtılmış olabilir. Ama eğer öyle bir tutum varsa bununu kabul edilebilir tarafı yok. Kabullenmek mümkün değil" dedi.

DAHA YENİ EĞİTM ALMIŞTIK

Adnan Menderes Havalimanı’nda görevli taksi şoförü İsmail Türkoğlu ise "Patlamadan kısa süre önce bizde burada eğitim almıştık. Şüpheli durumla karşılaştığımız zaman ne yapmamız gerektiği anlatıldı. Kimlerden şüphelenmemiz gerektiği tek tek gösterildi. Bizde zaten bunun için dikkatli davranıyoruz" dedi.

YORUMLAR 1
  • alper____x______ 7 yıl önce Şikayet Et
    ççok dikkatli davrmşınız ya alçaklar yazım mot giymiş nasıl dikkat etmesiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün