AHL'deki terör saldırısında kan donduran ayrıntı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

AHL'deki terör saldırısında kan donduran ayrıntı
AHL'deki terör saldırısında kan donduran ayrıntı
GİRİŞ 29.06.2016 17:15 GÜNCELLEME 29.06.2016 17:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

KAN DONDURAN AYRINTI ORTAYA ÇIKTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, teröristlerden birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka tüfekle ateş ederek X-Ray cihazını geçtiği, birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene yöneldiği, diğerinin ise alt kattaki patlamadan kaçanları sıkıştırarak hedef aldığı ortaya çıktı.


İKİ ADRESTE ARAMA YAPILDI

Soruşturma kapsamında saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese baskın yapılarak arama yapıldığı öğrenildi. Bu arada saldırının ayrıntılarına da ulaşıldı. Yapılan çalışmada, üç saldırganın aynı taksi ile havalimanına geldiği, bir saldırganın dış hatlar geliş, iki saldırganın da dış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi.

ALT KATTAN KAÇANLARI HEDEF ALDI

Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden saldırganın önce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki saldırganın harekete geçtiği, birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçerek içeri girdiği belirlendi. İçeriye giren iki saldırgandan birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer saldırganın da üst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.

PATLAMAMIŞ İKİ EL BOMBASI BULUNDU

Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri saldırganların el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.

YORUMLAR 23
  • ataturk havaalani 7 yıl önce Şikayet Et
    o havaalanin miladi zaten doldu, yeni Havaalanina karsi cikanlar mutlumusunuz? belli bir zaman sonra zaten yenilerinin yapilmasi lazimdir, Gidin dunyadaki havaalanlarini gorun..ama sizde nerde o kafa..
    Cevapla
  • osman aga 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda girişte araç altı yok mu?
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bir şeyler uydurmayı, bilmediği hakkında yorum yapmayı seviyor. Ömründe bir kez dahi hava alanına gidip görmemiş kişiler bile yorum yapar halde. Kamera görüntüsündekine bakmadan yok xraydan silahla geçmiş, yok oraya gitmiş uydur uydur yaz. Yukarıdaki resimde bile xray alanının kuyruğu açıkça görülüyor. Şahıs henüz xraydan geçmiş değil.
    Cevapla
  • Ms.t 7 yıl önce Şikayet Et
    Terörüst x raydan silahla gecmemis ki adamlar x ray ates ederek girmisler onune kim geldiyse taramislar en son da kendisini patlatmislar haberi okmuyor musunuz
    Cevapla
  • mert akgün 7 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan kendisi de söyledi güvenlik sayısını artırcaz diye.Demekki güvenlik sayısı yetersizki sn.başbakan bu konuşmayı yaptı.Ben haberleri takip edip buraya yazdım.Senin gibi atıp tutmuyorum.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Mert akgüne? arkadaşım Güvenlikdeki polis sayısı yeterli ama asıl ilk girişde kontrol yapılması lazım? X-Ray cihazındaki kalabalık malum ama polisler ve güvenlik çok daha büyük faciayı önlüyor? cahil cahil konuşma?.
    Cevapla
  • mert akgün 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin,çalıştın mı havalimanında.Görmüyormusun polis sayısı yetersiz.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek müslüman arıyorum
    Cevapla
  • ertugrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar muhımmatı sılahı nasıl almıslar ıcerı ilgınç,ve hava alanı dısında neden arama yapılmıyo ınsanlar arabalar ,istıhbarat orgutlerımız neden mudahale etmıyo sorulacak cok soru var ama devlet ne yapacanı ıyı bılır..vatan sahipsiz deil bunu düşmalarımız iyi bilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer