Canlı bombayı vuran polis o anları anlattı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaralananları ziyaret etti.

Canlı bombayı vuran polis o anları anlattı
Canlı bombayı vuran polis o anları anlattı
GİRİŞ 29.06.2016 19:39 GÜNCELLEME 29.06.2016 20:20
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yaralıları hastanede ziyaret ederken, kahraman polis için "Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş, vuruşmaya devam etmiş" dedi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nda bombalı saldırıyı yapan teröristlerden birini etkisiz hale getirirken yaralanan Y.D adlı polisin kahramanlığını gazetecilerle paylaştı. Y.D'yi hastanede ziyaret eden Aycı, "Çatışmada vurulduğunun hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş."Ben çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim" dedi.

Y.D'yi hastanede ziyaret eden Aycı, "Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elinde ki silahıyla, kaleşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabancı ile çıkıp onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen arkadaşımız. Biz dün gece o kardeşimizi ziyarete gittik hastanede. Kaleşnikof isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunun hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş.Sonra adamı vurup indirterek sonra adamın yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Gittiği yerde adamın fünyesini ve patlatma üzerine olduğu için olay yerinden uzaklaşıp olay mahalinden uzaklaşmaya çalışıyor Bomba patladıktan sonra sanıyoruz parça menzilli bombalar bunlar, İçinde misket demir parçaları ve bir sürü şeyler. Kendisiyle konuştuk" dedi.

"O SIKARAK GELİRKEN BEN İLK ATIŞIMDA İSABET ETTİRDİM"

Yaralı polisin konuşabilecek durumda olduğunu belirten Aycı, "Ama alt tarafta yaranın oluşturduğu bir sıkıntı var. Tabi üzerinden 24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Ben kendisiyle konuştum. Şoku falan atlatmış. O kadar kahraman bir oğlan ki şoku falan atlatmış. "Ben çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim".diyor. Tekrar başına gittiğinde fünyeyi patlatmak üzere olduğunu görüyor. Hemen oradan kaçıyor. Vurup onu indirmese insanlara kaçma zamanı tanımasa çok büyük bir zayiyat verilebilirdi. Bu anlamıyla kahraman bir arkadaşımız. İnşallah Rabbim hayırlısı nasip eder" diye konuştu

"ABİSİNİ BÜNYEMİZE ALACAĞIZ

Böyle kahraman ailelere sahip çıkamaları gerektiğini dile getiren Aycı, "İbrahim kardeşinin adı. İnşallah en azından abisini hemen bünyemize transfer edeceğiz. Böyle kahraman kardeşlerimize ve kahraman ailelere sahip çıkmamız lazım. Gün birbirimize sahip çıkma günü. Gün popilizm yapma günü değil" dedi.

YORUMLAR 49
  • yuhbee 7 yıl önce Şikayet Et
    kana susamış teröristler, görgü tanıklarından birinin ifadesine göre kendilerini patlatmadan önce TAM 15 DAKİKA ATEŞ ETMEYE DEVAM EDİYORLAR !!! yorumsuz...
    Cevapla
  • bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke yarım bırakıp ayrılmasaydı kafadan vurup sonlandırsaydı bu artık akademide ders olur
    Cevapla
  • aklı-evvel 7 yıl önce Şikayet Et
    bize hiç bir şey ders olmaz...!
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tür şeylerde mümin münafık belli oluyor...
    Cevapla
  • vatandaşX 7 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle, bu kahraman polisimizi yürekten tebrik ediyorum. Şayet indirdiği bu terörist yüzlerce kişinin bulunduğu bekleme salonuna girebilseydi ; düşünmek bile istemiyorum... Hani, yaralı halde yerde yatan teröristin başında dikilip kontrol ediyor ya ; O esnada rahatlıkla KAFASINA SIKIP BERTARAF EDEBİLİRDİ ! Ama maalesef, KANUNLARIMIZDAN KORKTU, BAŞINI BELAYA SOKMAKTAN KORKTU ! O sebeple, en azından kritik yerlerde görev yapan polisimizin YETKİ ve SELAHİYETLERİ DEĞİŞTİRİLMELİ, "aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık" hali acilen ortadan kaldırılmalı. Bakınız abd polisine...!
    Cevapla
  • Mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    içeri atma değil asıl sıkıntı polisi katil ilan ederlerdi terör yandaşı medya ve kanı bozuk solcular ve paralelciler hatta uluslar arası mahkemelere bile taşırlar Türkiyenin başını ağrıtmaya çalışırlardı
    Cevapla
  • adam haklı 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
  • aa. bb 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen dediğiniz doğru yere düşmüş birine sıksaydı bizim polisimizi içeri atarlardı.yere düşmüş , yaralı nıye vurdun dıye.
    Cevapla
  • mustayfendi 7 yıl önce Şikayet Et
    futbolculara verilen para bu adama verilsin helal olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı