Görmez'den Kadir Gecesi mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Görmez'den Kadir Gecesi mesajı
Görmez'den Kadir Gecesi mesajı
GİRİŞ 30.06.2016 20:01 GÜNCELLEME 30.06.2016 20:01

Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hz. Muhammed'in dilinde "evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş" olarak ifade edilen ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken, 1 Temmuz Cuma'yı 2 Temmuz Cumartesi'ye bağlayan gece, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşanacağını dile getirdi.

Kadir Gecesi'nin, değerini bizzat Kur'an-ı Kerim'den aldığını ve Kur'an-ı Kerim'in bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yaptığını ifade eden Görmez, her sene Allah'tan bir bağış, Peygamber'den bir armağan gibi gelen Kadir Gecesi'nin anlatıldığı Kadir suresinde üç mesaj getirildiğini bildirdi.

Bu mesajlardan ilkinin Kadir Gecesi'ni değerli kılan "yaradılış bilgisinin ders kitabı" Kur'an'ın ilk inişine şahitlik olduğunu anlatan Görmez, "Bu gece biz müminlere düşen en büyük vazife, kalbimizin semasına Kur'an-ı Kerim'i yeniden indirmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, ikinci mesajın, her Kadir Gecesi'nin müminlere her yıl bir ömürlük fırsat sunması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"(Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır) ayeti, Kadir Gecesi'nin bir ömürlük zamana eş değer olduğunu anlatmaktadır. Eğer şu ana kadar yaşadığımız ömrü iyi değerlendiremediysek bu gece bize bir ömre bedel imkan sunmaktadır. Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önündedir; Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır."

Kadir suresinin üçüncü mesajının, vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam ile Allah'ın meleklerinin Kadir Gecesi'nde yeryüzüne selam ve esenlik getirmek üzere inmeleri olduğunu vurgulayan Görmez, Kur'an'ın inişinin hürmetine yaşanan bu hadisenin, Allah'ın müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfu olarak her sene tekerrür ettiğini belirtti.

"Kadir Gecesi'ni ancak Kur'an'ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur'an'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabiliriz." ifadelerini kullanan Görmez, Kur'an'ın barış ve esenlik mesajlarına değer verildiği nispette, Allah'ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varılabileceğini dile getirdi.

Görmez, Müslümanların "Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil" şuuruyla hayatını sürdürdüğü müddetçe Kadir Gecesi'nden hakkıyla istifade edebileceğini vurgulayarak, mesajında şunları paylaştı:

"Kadir Gecesi'ni idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki bizlerin, tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun topyekun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail Aleyhisselama eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir."

Terör ve cinayet şebekelerinin İstanbul'da tüm insanlığı bir kez daha canevinden vurmaya kalkıştığını ifade eden Görmez, terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Görmez, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!