Prof. Dr. Canan Karatay'a kötü haber!

Türk Tabipleri Birliği, Prof. Dr. Canan Karatay için İstanbul Tabip Odası’nın verdiği 15 gün meslekten men cezasını onadı.

Prof. Dr. Canan Karatay'a kötü haber!
Prof. Dr. Canan Karatay'a kötü haber!
GİRİŞ 01.07.2016 08:14 GÜNCELLEME 01.07.2016 08:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı İTO’ya şikâyet etmişti. Şikâyet üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO)Onur Kurulu 6 Ekim 2015’te Karatay’a, 15 gün meslekten men, 647.50 lira para cezası vermiş ve prosedür gereği söz konusu kararı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu’na göndermişti. 

Yüksek Onur Kurulu 12-13 ve 14 Şubat’taki toplantılarında konuyu ele aldı. Yeniden bilirkişilerden görüş istedi. Karatay hakkındaki şikâyetleri yerinde bulunca da İTO’nun verdiği cezayı onadı. Prof. Dr. Karatay’ın 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açma hakkı bulunuyor. TTB kararını Sağlık Bakanlığı’na bildirecek. Bakanlık da İstanbul teşkilatına uygulatacak. Karatay tebliğin ulaşmasından itibaren 15 gün boyunca hasta muayene ve tedavi edemeyecek, reçete yazamayacak.

‘GEBELİKTE ŞEKER YÜKLEMESİ AÇIKLAMASI DAYANIKSIZ’

 KURUL kararında Prof. Dr. Karatay’ın verdiği bilgilerin bilimsel olmadığı, halksağlığına zarar verdiği, araştırma verilerini değerlendirirken bilimsel gerçekleri yansıtmadığını yazdı. Ayrıca Karatay’ın yazılı ve görsel basında, doğruluğu bilimsel yöntemlerle ortaya konmuş bir testin (gebelikte şeker yükleme testi) herhangi bir dayanağı bulunmaksızın yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyerek insanların doğru sağlık hizmeti almasını engellediği, bu testi uygulayan meslektaşlarını zor durumda bıraktığı, kendi reklamını yaptığı da ifade edildi. 

‘SUÇLAMALARI HOŞ DA ETİK DE DEĞİL’

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, “Karatay hem kendi uzmanlığı olmayan bir konuda yorum yapıyor hem de söyledikleri bilim dışı. Meslektaşlarına hakarete varan ifadeleri ve suçlamaları hiç hoş değil. Üstelik etik de değil. TTB bu konuda çok doğru bir karar verdi” diye konuştu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 11
  • Hamit gokcil 7 yıl önce Şikayet Et
    Canan hoca konusurken dunyaca inlu amerikan eftiay firmasinin bilgilerini paylasir.amerikadaki eftiay firmasinin onayi olmadan hic bir ilac uluslar arasi satisi yapamaz.nobel ödulu alan ilaclar da bu firmanin onayindan sonra o ödulu alirlar.canan hocaya degil ceza saglik bakanligi verilmesi lazim ilerde canan hocayi kaybedince kiymetini biliriz ama is isten gecmis olacak.canan hoca bide eski tip alaninda mesur islam alimlerinin bilgilerinipaylasir bu hocanin kiymetini bilelim arkadaslar
    Cevapla
  • Call 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilim insaninin iddialarini kabul gormesini istiyorsa bilimsel bilgileri gerekçeleri ile beraber kullanmalidir. Bu sekilde ancak meslektaşları ve toplum tarafından tam olarak anlaşılabilir......
    Cevapla
  • Asder 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bizzat bu konuyu takip eden birisi olarak Canan hocayı çok haklı buluyorum.28.Haftadan sonra yapılan şeker yüklemesi testinin hiçbir anlamı yok farzedelim sıkıntı bulundu yapılacak bir şeyde yok.Doktorların birçoğunun ezberden konuştuğunu tüm halkımız biliyor.Daha düne kadar yumurta yedirmeyenlerde bu doktorlardı.
    Cevapla
  • İsmil 7 yıl önce Şikayet Et
    Küçük bi açık arayorlardı heralde bulmuşlar
    Cevapla
  • Muharrem 7 yıl önce Şikayet Et
    Canan hanımın doğrularının yanında çok büyük yanlışlar yapıyor hekimleri zor durumda bırakıyor hastaların tedavilerini bırakmalarına neden oluyor bilimsel dayanağı olmayan milyonlarca çalışmalarla ispatlanmış bilgilerin aksine konuşuyor o Zaman bütün hekimler bilimsel gerçekleri bir kenara bıraksın kendi doğrusunu oluştursun. Ama hastaların hoşuna gidiyor söyledikleri malesef gerçek bilim insanları tv şovları yerine bilimsel platformda kendini gösteriyor. Pubmedde kaç bilimsel yayını var acaba Canan hanımın yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?