Rusya: Bizde Osman Vadinov yok

Atatürk Havalimanı’na saldıran canlı bombalardan birinin Rus vatandaşı Osman Vadinov olduğu haberleri üzerine Rusya’dan yalanlama geldi.

Rusya: Bizde Osman Vadinov yok
Rusya: Bizde Osman Vadinov yok
GİRİŞ 01.07.2016 08:20 GÜNCELLEME 01.07.2016 08:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İnterfaks ajansına açıklama yapan Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü şu bilgiyi paylaştı: “Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değil. İkinci sanık Ahmet Çatayev’e gelince; bu kişi Rusya tarafından da aranıyor.

Son olarak 2012 yılında Gürcistan sınır bölgesinde Gürcü muhafızlar tarafından ele geçirilen Çatayev’in iadesini istemiştik. Ancak Gürcistan terörizm suçundan aradığımız bu kişiyi bize teslim etmeyeceğini bildirdi. Çatayev, bizdeki bilgilere göre Kafkas Emirliği olarak tanınan oluşumun liderlerinden Doku Umarov’unAvrupa temsilcisi.

İŞTE CANLI BOMBA ÇEÇEN OSMAN

2011 yılında bu kişi Bulgaristan-Türkiye sınır bölgesinde Bulgar güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı. Bulgaristan’ın Hasköy şehri mahkemesi Rusya’ya iade kararı almış, ancak ardından Filibe’deki üst mahkeme insan haklarına atıfta bulunarak kararı bozmuştu.”  

YORUMLAR 15
  • Nizamı Alem 7 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan kimin yaptığı değil,kimin yaptırdığı.Bunu da ABD yaptırdı.Yoksa kardeş kardeşi,Baba evladı,evlat babayı öldürüyor.
    Cevapla
  • Misafir. 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam gürcü gümrüğünde, Bulgar gümrüğünde yakalanıyor ama Türkiye'ye rahat rahat girip çıkıyor.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Enayi bombacı canın, cehenneme
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam 2011 senesinde bulgaristands yakslaniyor ve rusyaya göndermeden önce İnsan hakları mahkemesince serbest bırakılıyor. Bence araştırılması gereken olay, avukat paralarını kimin veya hangi organizasyonun masrafları üstlendiği. Bence işid ile ilgisi olmayan bir olay
    Cevapla
  • selim türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Burhan ne diyorsun. Çeçenler Türk mü. Bilgisizce konuşma bari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!