Bunlar hiçbir ilahi dinden referans almış olamaz

Görmez, Sultanahmet Camisi'nde kıldırdığı cuma namazının hutbesinde terör olaylarına değindi.

Bunlar hiçbir ilahi dinden referans almış olamaz
Bunlar hiçbir ilahi dinden referans almış olamaz
GİRİŞ 01.07.2016 16:10 GÜNCELLEME 01.07.2016 16:10

Duanın, var oluşun gayelerinden biri olduğunu belirten Görmez, duanın kul ile Rabb'inin buluşması olduğunu söyledi.

Görmez, hakikatsizlik girdabındaki tüm insanlığa dua edilmesi gerektiğini anlatarak, "Merhametini kaybeden bütün insanlığa dua edelim. Merhametsizler, ramazan, kadir gecesi, bayram diye düşünmedi. Ramazanın atmosferinde, rahmet ve mağfiret ikliminde dahi zalimler boş durmadı. Nice insanlar can verdi. Nice insanlar katledildi. İstanbul'umuzda ramazanın rahmet ikliminde, kadir gecesinin gölgesi üzerimizdeyken, bayramın sevinci ve neşesi müminleri kuşatmaya başlarken onlarca insan hunharca katledildi." diye konuştu.

Şehitlere ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyen Görmez, sadece Türkiye'deki değil, bütün dünya Müslümanlarına seslendiğini kaydetti.

- "Saldırılarla İslam'a kastediliyor"

Görmez, yaşanılan acılarda sadece masum canlara kastedilmediğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Sadece masum çocuklar, kadınlar ve mazlum insanlar yok edilmiyor. Yaşadığımız acılarda aynı zamanda yeryüzüne rahmeti, merhameti ve adaleti getiren İslam dinine kastediliyor. İslam dinini tehdit ediyor. Yaşadığımız acılarda ve hadiselerde bu coğrafyadan türetilen cinayet şebekeleri sadece canlarımızı, evlatlarımızı, mallarımızı yok etmiyor, insanlığa bütün yüce değerleri getiren İslam'a kastediliyor. İslam dinine ihanet ediliyor."

Bu olayların İslam dinine nefret oluşturma amacı taşıdığına dikkati çeken Görmez, her Müslümanın bu noktada dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Görmez, ilmen, fikren ve ahlaken bir seferberlik başlatılması gerektiğini vurgulayarak, bu sayede evlatların, canların ve yeryüzüne merhamet ve adalet getiren İslam'ın değerlerin kirletilmesinin önleneceğini kaydetti.

- "Bizi ancak ilim ve hikmet kurtarır"

Saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğünü hatırlatan Görmez, "Bayramlıklarını giyecekken beyaz kefenlere bürünen nice çocuklar katledildi. Bir ramazan gününde, bir kadir gecesi ve bayram arifesinde bunu yapanlar, hiçbir ilahi dinden referans almış olamazlar. Bunları yapanlar Rabb'imizin yeryüzüne gönderdiği rahmet mesajlarından zerre kadar nasip almış olamazlar. Bunun farkında olmalıyız. Tehdit altında olanın sadece canlarımız ve evlatlarımız değil, inancımız, dinimiz, kitabımız ve Peygamberimiz olduğunu, dinimizin insanlığa getirdiği yüce değerler olduğunun farkında olmalıyız. Bizi ancak ilim ve hikmet kurtarır." ifadelerini kullandı.

Görmez, dinin doğru anlaşılması ve çocuklara doğru anlatılması gerektiğini dile getirerek, İslam'ın katleden bir ideolojiye dönüşmesine asla izin verilmemesi gerektiğini anlattı.

İnsanların, "tarihte Allah'ın dinlerini merhametsiz ideolojilere dönüştürdüğünü" aktaran Görmez, bu çağda insanlığın son umudu ve Allah'ın son sözü olan İslam'ın katiller marifetiyle bu hale getirilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Vatandaşlar, ramazanın son cumasını kılmak için saatler öncesinde Sultanahmet Camisi'ne geldi.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı.

Davutoğlu, namazın ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!