Böyle 2 bin 500 tane ev var!

Atatürk Havalimanı’nı 28 Haziran’da kana bulayan canlı bombaların kaldığı Fatih İskenderpaşa Mahallesi Muhtarı Fikret Saral konuştu.

Böyle 2 bin 500 tane ev var!
Böyle 2 bin 500 tane ev var!
GİRİŞ 02.07.2016 07:21 GÜNCELLEME 02.07.2016 07:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Habertürk Gazetesi'nden Güngör Karakuş'a kendisine birçok mahalle sakininin gelip apartmanında oturan yabancı uyruklu insanlardan şikâyetçi olduğunu anlatan Fikret Saral,“Bu kadının bize yazılı bir başvurusu yok. Belki gelmiştir ama yazılı bir başvurusu yoksa ben nasıl hatırlayabilirim? Benim mahallemde şu anda 2 bin 500 tane kayıtsız hane var. Her gün 30-40 insan muhtarlığa geliyor. ‘Binamızda yabancılar oturuyor, gelen giden belli değil’ diye şikâyetler oluyor. Biz bunların kayıtlarını tutmuyoruz. Bize dilekçeyle de başvurmuyorlar. Sözlü olarak belirtiyorlar, biz de onları yönlendiriyoruz. Toplu şikâyetler gelince de devlet büyüklerimize gerek yazılı, gerekse sözlü olarak durumu anlatıyoruz. Bu hanımefendi de gelmiş olabilir. ‘Ben biliyorum’ nasıl diyeyim? Adamları bilsem zaten kayıtlarını yaparım” diye konuştu.

''EV SAHİPLERİ VE EMLAKÇI DÜŞÜNMELİ''

Ev sahipleri ve emlakçıların kiracıları tanımadığını ifade eden Saral, “Bunların düşünülmesi lazım. ‘Ben burayı kiraya veriyorum ama adamın kimliği belli mi, değil mi? Bizim doğalgazımızı, elektriğimizi üzerine alması gerekir.’ Emlakçının kiraya verirken bunları düşünmesi lazım. ‘Bu adam bombacı mı, terörist mi? Burayı hücre evi olarak mı kullanacaklar?’ Hepsi parayı alıyor, gerisine karışmıyor. Böyle bir şey yok. Bu kişilerin nüfus kâğıtlarını aldın mı, bunlara kira kontratı yapıldı mı?” dedi.

''2 AY ÖNCE KAYMAKAMA DURUMU ANLATTIM''

Muhtar Saral, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben mahallemdeki bu durumu 2-3 ay önce kaymakam beye yazılı olarak ilettim. Benim başvurumun ardından kaymakamlık, belediye yetkilileri, bölgedeki bütün emlakçıların dükkânlarını mühürledi. Ama bir süre sonra hepsi cezaları bittikten sonra dükkânlarını açtı ve eski sistem devam etti.”

YORUMLAR 16
  • Pamir 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarın yazılı bildirimine bakılmalı doğru ise, kaymakam ifadeye çağrılıp gereği yapılmalıdır.
    Cevapla
  • para 7 yıl önce Şikayet Et
    para herşey olmuş o bölgeyi bilen bilir sokaklarda türkçe konuşmayan birsürü acayip tip var böyle rahatlık başka ülkede yoktur
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Demek istediğim mehdi as istanbula giriş yapar çıkar gider.Kimsenin haberi olmaz.Fakat eviyaara gözükebilir.Evliyalar bunu söylemez.Zate mehdi as istanbula giriş yaptığında kendisini o da bilmeyebilr mübarek(yani mehdi olduğunu) Mesela mehdi istanbula girdi ve çıkt bu durumdan belki 15 sene sonra daha istanbula gelmeyebilir veya budurumdan 20 sene sonra insanlara mesaj verir.Kendini beli eder hiç belli olmaz.
    Cevapla
  • Teknoloji 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen mehdi peşinde koş amerikan füzesini kafana yeyince evliyaların kurtarır seni. Bak suriyede filistinde ırakta hep kurtardılar. Bu devrin mehdisi bilim, sanat ve kültürdür. Allah bunlarla uğraşmayana yardım etmiyor 1000 yıldır anlayamadınız.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    sistem değişecek
    Cevapla
  • Yerelli 7 yıl önce Şikayet Et
    Mahalleyi muhtar ve heyeti yönetir. Kanunu böyle der. Ancak gel gör ki nüfusları 1o binleri çoktan aşan mahallenin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve ilgili yerlere ulaştırılmasında muhtarlıklarımız çok yetersizdir. Modern demokrasilerde yerinde yönetimin temeli muhtarlıklardır. Nüfus yoğunluklarına göre nitelik-nicelik ve teşkilat yapıları günün koşullarına uygun hale getirilmelidir. Yani devletin demeli kamu otoritesi mülki idari makam, Muhtar-kaymakam ve vali vb. şeklinde olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi