Diyanet'ten hilal açıklaması

Türkiye bayram yaparken kutsal topraklarda bir gün daha oruç tutulması kafaları karıştırdı. Diyanet'ten açıklama geldi:

Diyanet'ten hilal açıklaması
Diyanet'ten hilal açıklaması
GİRİŞ 05.07.2016 15:31 GÜNCELLEME 05.07.2016 15:32
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş "Bazı İslam ülkeleri hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini veya görülebilirliğini değil, kendi ülkelerinde görülebilirliğini dikkate almaktadır. Bu bayramda olduğu gibi Türkiye'den bir gün sonra bayram yapması bu sebepledir. Bu tür içtihat farklılığından doğan değişik uygulamalar kimsenin ibadetine zarar vermemektedir. Ramazanı şerif 4 Temmuz'da bitmiştir. 5 Temmuz Ramazan Bayramı'dır. Ramazan hilali 4 Temmuz'da Güney Amerika'dan itibaren görülmeye başlamıştır" dedi.

Ekrem Keleş, Diyanet'in hilalin yerel görülmesini değil, dünyanın herhangi bir yerinden görülmesini esas aldığını belirtti.

Öte yandan kutsal topraklarda bulunan umreciler bir gün daha oruç tutup, Türkiye'den bir gün sonra bayrama girecek. Yani Türkiye'dekiler 29 gün, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri, 30 gün oruç tutmuş olacak. Umreciler de Suudi Arabistan'a uyup, bayramı bir gün sonra kutlayacak.

Tayland'ın Şeyhülislamlık ofisi gece yaptığı açıklamada Şevval ayı görülmediği için Salı günü de ülke genelinde oruç tutulacağını ve Ramazan bayramının Çarşamba günü başlayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR 57
  • Diyanet'e 7 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet İşleri başkanlığımıza, Güney Amerikada hilal göründüğünde Türkiyede halk sahura kalkmış hatta bir kısmı niyetlenmiş olur. Dinimizde gün önceki akşamın gecesinden başlar. Bu durumda biz 1 gün oruç yemiş olmaz mıyız? Lütfen resmi açıklama yapın kafamızda şüphe kalmasın.
    Cevapla
  • Murat Öztürk 7 yıl önce Şikayet Et
    3 gün önce filan İzmir Urlada ay hilaldi.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün arap ülkeleri ve alimleri bayramın çarşamba günü olduğunda hemfikirdiler. Bu fikire katılmayan diyanettir zira diyanet resule değil rejime tabi olan bir kurumdur. Bu konuyla alakali mehmet emin akin hocanın videosunu v3 facebookta yazdığı makaleyi okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Olaya bakış açınız değişecektir inşallah
    Cevapla
  • ilim 7 yıl önce Şikayet Et
    ikide bir yok namazı şöyle vakitte kılıyoz orucu niye böyle tutuyoz..cahiller namaz Güneş'e göre oruç aya göredir...önce ilim sonra diyanete laf söyleyin bu içtihat farkıdır..Hanefilere göre bir yerde görülmesi yeterlidir...
    Cevapla
  • Haldun Taner 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum cehalet diz boyu ! Bir google'den hicri takvim diye arattırın Ramazan ayı 29 çeker ve o ayda oruç tutulu ne saf adamlarsınız!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması