Esed'e büyük şok! İstanbul'da yakalandı

İstihbarat birimlerinin takibine takılan Esed'in casusu İstanbul'da yakalandı.

Esed'e büyük şok! İstanbul'da yakalandı
Esed'e büyük şok! İstanbul'da yakalandı
GİRİŞ 06.07.2016 10:08 GÜNCELLEME 06.07.2016 10:11
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Mart 2011'den beri yaklaşık 500 bin kişinin hayatını kaybettiği, 5 milyon kişinin de göç etmek zorunda kaldığı Suriye İç Savaşı'nı, 5 yıldır koltuğunu terk etmeyerek derinleştiren Beşar Esed'ın casusu İstanbul'da yakalandı. İstihbarat birimlerinin takibine takılan Suriyeli diplomat, Persona Non Grata (PNG)-İstenmeyen Adam ilan edildi ve ülkesine gönderildi.
 
25 HAZİRAN'DA SINIR DIŞI EDİLDİ
 
Sabah'ın istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre Türk istihbaratçılar ile Türkiye'deki Suriyeli muhalifler aleyhine casusluk faaliyetinde bulunan diplomatın adı Ehab Al Atrash. Türkiye'deki görev süresi boyunca casusluk şüphesi nedeniyle İstihbarat Karşı Koyma birimlerince teknik ve fiziki takibe alınan Ehab Al Atrash 25 Haziran'da Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. Türk istihbaratçılar, İstanbul'da görev yapan Atrash'ın tüm gizli görüşmelerini takip etti ve kayıt altına aldı.
 
DIŞİŞLERİ'NE BİLDİRİLDİ VE...
 
Atrash'ın İstanbul'daki Suriyeli muhaliflerin yerlerini tespit etmeye çalıştığı ve Suriye'de Türk istihbarat birimlerine bilgi veren kaynakların kimliklerine ulaşmaya çalıştığı tespit edildi. Atrash'ın İstanbul'da casusluk faaliyetlerinde bulunurken ayrıca fiziki takip olasılığına karşı tedbirsiz davrandığı ve Tarlabaşı'nı mesken tutmuş hayat kadınlarıyla da zaman zaman bir araya geldiği belirlendi. Türk istihbarat birimleri, Ehab Al Atrash'la ilgili kapsamlı bir dosya oluşturdu ve Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi. Atrash, bunun üzerine Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle "persona non grata" ilan edildi ve sınır dışı edildi.
 

YORUMLAR 36
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakin bu yakalama olayi Israil'de olsa yemin ederim ki, dipmomasi filan tanimaz adami hapse atar ve iligindeki hucrelere ait bilgiler dahil herseyi alirdi. Cunku tanimadigimiz bir yonetimin sagladigi diplomatik pasaportu ne diye PNG ilan ediyoruz? Kendimizle celismiyor muyuz? Turkiye gercekten Suriye probleminin cozumunu istiyor mu? sorusu beni sor diyor.
    Cevapla
  • Zeyd 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdi Esad ne yapacak perişan olmuş tur
    Cevapla
  • Serkan Düsseldorf 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl serbest bırakılıyor ??? Dalgamı geçiyorsunuz
    Cevapla
  • yarın 7 yıl önce Şikayet Et
    çok gider yapmayın esedle de anlaşacaksınız
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum .
    Cevapla
  • mhmtb 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye vatandaşlık vermedik ki çok merak ettim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu