Sahte şehit eşi Vali Coş'u dolandırmaya çalıştı

Adapazarı'nda şehit cenazesinde Sakarya Valisi Avni Coş'a kendisini şehit eşi olarak tanıtan kadının dolandırıcı olduğu ortaya çıktı

Sahte şehit eşi Vali Coş'u dolandırmaya çalıştı
Sahte şehit eşi Vali Coş'u dolandırmaya çalıştı
GİRİŞ 06.07.2016 17:20 GÜNCELLEME 06.07.2016 17:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mardin’in Derik İlçesinde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare, 30 Haziran Perşembe günü Adapazarı’nda toprağa verildi.

VALİ COŞ'A KENDİNİ ŞEHİT EŞİ OLARAK TANITTI

Evren Mahallesi’ndeki cenaze töreninin ardından beraberinde iki çocukla birlikte Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un yanına gelen R.D. şehit eşi olduğunu söyledi. Eşinin, 2006 yılında şehit olduğunu söyleyen R.D, 10 yıl önce şehit olan eşini unutamadığını, geceleri uyuyamadığını, gece gündüz mezarlığa gittiğini söyledi. R.D. artık şehit cenazelerinin gelmemesini istediğini söylerken, Vali Coş kadını bir süre teselli ettikten sonra "Müsait bir zamanda konuşalım" dedi.

Vali Coş’un talimatı üzerine bayramda ziyaret edilecek şehit aileleri arasına eklenmek istenen R.D. kendisiyle görüşen yetkililere tekrar evlendiği için ziyaretçi kabul etmediğini söyledi.

POLİS İNCELEMEYE ALDI, DOLANDIRICI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İstanbul’da yaşadığını, zaman zaman memleketi Adapazarı Nasuhlar Köyü’ne geldiğini söyledi. R.D. aceleyle şehit evinden ayrılınca polis inceleme başlattı. Polisin yaptığı incelemede R.D.’nin zaman zaman geldiğini söylediği köyündeki muhtarın aileden haberinin olmadığı, Sakarya’daki şehitler arasında kaydının bulunmadığı ve şehit evinden ayrılırken kendisini ’Binbaşı Melisa’ olarak tanıttığı belirlendi.

3 KEZ EVLENİP BOŞANDIĞI VE EŞLERİNİN HİÇBİRİNİN ÖLMEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

R.D.’nin ayrıca daha önce 3 kere evlenip boşandığı, eski eşlerinden hiçbirinin şehit olmadığı, bazı kişilere ve yaşadığı yerlerde kendini binbaşı ve askeri pilot olarak tanıttığı, çeşitli illerde 5 dolandırıcılık, 2 iftira soruşturması geçirdiği ve devam eden mahkemelerinin bulunduğu tespit edildi.

Polis, cenazenin olduğu günün akşamında R.D.’nin Adapazarı’ndaki evine giderek Cumhuriyet Savcısının talimatıyla arama yaptı. R.D. hakkında ’Dolandırıcılığa teşebbüs’ suçlamasıyla soruşturma başlatılırken, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. R.D. daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na evine gelen polislerin kendisini tehdit ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR 2
  • isa çeçen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kepazeliğe devlet ceza vermezse o devlete yuh olsun
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    CeHaPelidir bu. Aklınca şehit eşi olarak tepki gösterecekmiş miş devlete(evet hükümet değil devlete), onu da becerememiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?