Hatay'da evde bomba yapan IŞİD'liler havaya uçtu

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde Suriyelilerin oturduğu evde patlayıcı madde hazırladığı belirlenen 2 Suriyeli, meydana gelen patlamada öldü.

GİRİŞ 07.07.2016 12:00 GÜNCELLEME 07.07.2016 13:35
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Reyhanlı ilçe merkezindeki Kurtuluş Mahallesi’nde Suriyeliler’in kaldığı bir evde saat 16.30 sıralarında güçlü bir patlama oldu. Bölgeye sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, geniş güvenlik önlemi altında patlamanın olduğu eve girdi.

HASTANEDE ÖLDÜLER

İlk belirlemelere göre 2 Suriye göçmeni IŞİD'li ağır yaralı olarak sağlık ekipleri tarafından Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, evin yakınındaki Suriyeliler’e ait olduğu belirlenen bir otomobilde patlayıcı olma ihtimaline karşı bomba imha uzmanı çağırdı.

Bomba bulunamayan otomobil detaylı inceleme için polis merkezine götürüldü.

Patlamada ağır yaralanan ve henüz isimleri açıklanmayan 2 kişi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın 2 kişi de yaşamını yitirdi.

TABANCA VE SUSTURUCU BULUNDU

Hatay Valiliği de resmi internet sitesinden olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "06 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında İlimiz Reyhanlı ilçesi Kanatlı Mahallesi Kurtuluş Caddesi Şehit Sedat Pişen Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana gelmiştir. Yapılan ilk inceleme neticesinde patlayıcı madde hazırlarken yaralandığı değerlendirilen Suriye vatandaşı iki şahıs, MKÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürülmüştür. Güvenlik birimleri tarafından evde yapılan aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucuya el konulmuştur. Olayla ilgili tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

YORUMLAR 80
  • Siirtli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar vatandaşlık verecekleriniz.Arada binlerce ışid militanınıda vatandaş yaparsınız.farketmeden.Dünyanın dörtbir yanında tc pasaportlu işid militanları kendini patlatır biz seyrederiz.kim patlattı?suriye asıllı türk vatandaşı.reklama bak be.istemiyoruz kardesim.memleketinden savastan kaçan korkaklatı vatandaş olarak istemiyoruz.zaten parasıyla besledigimiz birsürü kancik pkklı besliyoruz birde bunları sarmayın bu milletin başına.yeter artık
    Cevapla
  • Chp 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende koyu chpliyim bence suriyelilerle kardeşçe yasayabiliriz
    Cevapla
  • hata 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyelilerin basımız üstünde yeri var.Onlara bakıyoruz zaten ama vatandaslık vermek büyük hatadır
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    Güclüysen dostun cok oluyor, ALLAH a sayisiz ölcüsüz sükürler olsun TR mizde gittikce gücleniyor. eskiden adam yerine konulup TR miz konusulmazdi bile.
    Cevapla
  • melih 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar burada ak partiliyim diye yorum yazanların çoğunluğu provokatör. Kardesim şunu bilin biz erdogana ve ekibine güveniyoruz bugüne kadar yanlışlarını görmedik. iyi niyetle yazan arkadaslara tavsiyem 5 sene sonra böyle bir karar alındıysa demek ki ülkeye katkısı olacağı düşünülüyor.
    Cevapla
  • cia 7 yıl önce Şikayet Et
    alayı paralelci.AK partiyle alakaları yok ciamaat cıların
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde suriyeli istemiyoruz onların yüzünden hergün bombalar patlıyor masum canlar katlediliyor hepsini avrupa ülkelerine salın asla vatandaşlık vermeyin.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanını kana bulayanlar Dağıstanlı idiler.. düşün istersen!bazıları Adıyamanlı,bazıları Gaziantepli idi.. yani terörün dini,ırkı yoktur!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'