Said Nursi'nin talebesi Abdullah Yeğin vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin vefat etti.

Said Nursi'nin talebesi Abdullah Yeğin vefat etti
Said Nursi'nin talebesi Abdullah Yeğin vefat etti
GİRİŞ 07.07.2016 15:17 GÜNCELLEME 07.07.2016 18:44
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Bir süredir tedavi gören Yeğin ağabey, düzelme yoluna girmiş ancak bayramda tekrar hastaneye yatırılmıştı.

Cenaze namazı ile ilgili bilgiler henüz netleşmedi.

Said-i Nursi'nin varislerinden 94 yaşındaki Abdullah Yeğin oy vermek için hasta yatağından kalkarak İstanbul'a gelmiş, hükümeti yıkma girişimlerinde bulunanlara karşı 17-25 Aralık sürecinde hükümete açık destek vermişti.

Abdullah Yeğin Kimdir?
 
Abdullah Yeğin, 1924 yılında Kastamonu’ya bağlı Araç ilçesinin Kıyan köyünde dünyaya geldi. Öğretmen bir babanın oğlu olup Süleyman ve Ayşe çiftinin oğludur. Ailesi asırlar öncesinden Bağdat taraflarından göç edip Kastamonu’ya gelmiş ve Araç ilçesinin Kıyan köyüne yerleşmişlerdir. 
 
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur’u tanıdıktan sonra ömrünü iman hizmetinde geçiren simalardan biridir. Dindar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Henüz orta okul öğrencisi iken Risale-i Nur’u tanımış ve arkadaşlarıyla birlikte sordukları soru, Risale-i Nur’un bir konusu olarak kayda geçmiştir.
 
Abdullah Yeğin ile birlikte Bediüzzaman’ı ziyaret eden gençler, “Muallimlerimiz Allah’tan bahsetmiyor. Bize Halıkımızı tanıttır” isteği üzerine, kendilerine geniş bir izahat yapıldığı gibi, soruları ve verilen cevap Risale-i Nur’un da bir konusu olarak kayda geçti.
 
Bediüzzaman Hazretlerini ziyaret eden Abdullah, önce öğretmeni tarafından azarlandı. Hakkında soruşturma yapıldı ve disiplin kuruluna verildi. Sorguya çekilerek ziyaret sebebi soruldu. O da dinini öğrenmek için gittiğini söyledi. Disiplin kurulu tarafından bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi.
 
Bediüzzaman Said Nursi tarafından Urfa’da hizmet etmek üzere görevlendirilmiş, bundan sonra askerlik hizmeti hariç buradan hiç ayrılmamıştır. Ancak, Bediüzzaman’ın vefatından sonra Urfa’da kalmasına izin verilmemiştir. 23 Mart 1960 tarihinden sonra ülkemizin değişik beldelerinde iman hizmetini devam ettirmiştir.

YORUMLAR 57
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Nur talebesi çok değerli bir sahsiyetti bu yasina rağmen hizmet icin kosturuyordu ne mutlu boyle bir ömür gecirebilene büyük çınar agabeylerdendi Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • mesud 7 yıl önce Şikayet Et
    Cenaze ikindi namazına müteakip fatih camiinde cenaze namazi kılınıp eyup dultan kabristanina defnedilecek Allah şefaatlerine nail eylesin amin
    Cevapla
  • Abdurrahman Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım rahmet eylesin.. çok çok değerli bir şahsiyet ti ..
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hizmetinizi kabul etsin. Allah rahmet eylrsin.
    Cevapla
  • Nurullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Mekanı Cennet olsun. Hakiki Nur Talebesi görmek isteyen -ona buna değil- bu mübarek zatın hayatına, yaşayışına, tevazusuna ve ihlasına bakmalı. "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi