Giresun şehitleri son yolcuğuna uğurlandı

Giresun'daki helikopter kazasında şehit olan Nuran Doğru, Berrin Doğru, Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin için tören düzenlendi.

Giresun şehitleri son yolcuğuna uğurlandı
Giresun şehitleri son yolcuğuna uğurlandı
GİRİŞ 07.07.2016 17:23 GÜNCELLEME 07.07.2016 17:23

Giresun'un Alucra İlçesi'ndeki helikopter faciasında hayatını kaybedenler memleketlerinde toprağa verildi. Kazada yaralı kurtulan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun olayda yaşamını yitiren eşi Nuran Doğru ile 4 yaşındaki küçük kızı Berrin, memleketi Tokat Zile ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit olan Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin (45) ve eşi Nihal Şahin (44) için düzenlenen törende de 14 yaşındaki Pelin ve 17 yaşındaki Selin anne ve babalarını uğurlarken asker selamı verdi.

Giresun'da önceki gün meydana gelen helikopter kazasında yaralı kurtulan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun olayda yaşamını yitiren eşi Nuran ile kızı Berrin'in cenazeleri, Zile Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapılacağı Kaymakamlık önüne getirildi. Türk bayrağına sarılı cenazeler, cenaze aracından askerler tarafından alınarak tören için hazırlanan alana getirildi. Yan yana konulan anne ve kızının cenazesine sarılan yakınları gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan Doğru çiftinin diğer kızları ikiz olan 27 yaşındaki Şükran Çetiner ve Nurdan Çabuker ile 21 yaşındaki Nihal Doğru uzun süre gözyaşı döktü. Ölen kız kardeşinin tabutuna sarılan Nurdan Çabuker'in, "Berrin ne olur yalnız bırakma. Uyanın ne olur uyanın. Ablacım toprağa koyarlarsa çıkartamam seni" diyerek ağlaması yürekleri dağıldı. Üç kız kardeş uzun süre hem annelerinin, hem de kız kardeşlerinin tabutuna sarılarak ağladı. Kız kardeşleri yakınları teselli etmeye çalıştı.

5 BİN KİŞİ KATILDI

Öğle namazı sonrası İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Giresun Valisi Hasan Karahan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Okkan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, siyasi parti il başkanları ile Doğru ailesinin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Anne ve kızı için kılınan cenaze namazı sonrası, Türk bayrağına sarılı cenazeler ilçedeki Asri mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Ankara GATA'da tedavi gören Tuğgeneral Mustafa Doğru katılamadı.

ŞEHİT YARBAY VE EŞİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Şehit olan Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin (45) ve eşi Nihal Şahin (44) için Kocatepe camiinde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınarak tören düzenlendi.

Şahin çiftinin 14 yaşında olan Pelin ve 17 yaşında Selin adında 2 kız çocuğu olduğu öğrenildi. Kızları şehit olan anne ve babalarını uğurlarken asker selamı verirken, Selin'in şehit babasının künyesini taşıdı.

Kocatepe Camiinde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen törene, Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genel Kurmay 2.Başkanı Yaşar Güler, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra şehitlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Cenaze töreninin ardından şehit çiftin cenazeleri toprağa verilmek üzere Pursaklar Altınova Mezarlığına götürüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi