Operasyonun devamı gelecek! Yarbaylara dikkat!

TSK içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik başlatılan operasyona Deniz Kuvvetleri'nden start verilmişti. Operasyonun genişleyeceği belirtiliyor

Operasyonun devamı gelecek! Yarbaylara dikkat!
Operasyonun devamı gelecek! Yarbaylara dikkat!
GİRİŞ 12.07.2016 01:06 GÜNCELLEME 12.07.2016 01:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

TSK'da jandarma ve askeri istihbaratın bulunduğu Genelkurmay İç Güvenlik Bölümü’nden emekli olan General ve Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, şu anda Deniz Kuvvetleri ekseninde yürüyen TSK içindeki FETÖ/PDY soruşturmasının kısa süre sonra Kara, Hava ve Jandarma komutanlıklarına da uzanmasını beklediğini söyledi.

Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama çıkarılan isimler arasında iki muvazzaf amiralin olmasına dikkati çeken Erenel, “TSK’da, her rütbe için bekleme bir asker ortalama 30 yılda general olur. Erken terfilerle bu en fazla 25 yıldır. Ona bir de 4 yıllık harp okulu, 4 yıl da askeri liseyi ekleyin. Demek ki ortalama 35 yıl önce TSK’ya girmişler demektir. Bu yönde istihbarat raporları geliyor ve gerekli işlemler yapılıyordu. Ancak ‘Mütedeyyin insanlar hedef alınıyor’ denilerek işlem yapılması engelleniyordu ya da olay yeteri kadar anlatılamıyordu” diye konuştu.

YARBAYLARA DİKKAT

FETÖ/PDY soruşturmasının görevi başındaki amiral ve generallere uzanmasının, soruşturmanın başka üst düzey subaylara da uzanabileceğinin göstergesi olduğunu belirten Erenel, “Atama yapılırken, sicilinin yanı sıra ast ve üstlerinden anketle görüş sorulur. O görüşleri verenler de zan altında kalabilir. Ancak soruşturmanın general ve amiral kadrosundan daha çok TSK’da şu anda yüzbaşı, binbaşı ve yarbay rütbelerindeki subayları kapsayacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Star

YORUMLAR 14
  • Cemaat 7 yıl önce Şikayet Et
    Paralel ayağına diğer bir mütedeyyin subaylar da atılacak ...bu kantarin topuzu kaçtı vesselam
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    3-Şehirlerde her gün kayıtlı-kayıtsız 10'larca genç öldürülürken bunların adamlarına ise asla bir şey olmuyordu. NEDEN? çünkü onlar bu işi bu tezgahı yapıyor değil 2 perde gerisinden yaptırıyordu. Bir taraftan Pikakayı kurma hazırlığı hız kazanıyordu diğer taraftan da artık devlet içinde devlet olmayı illegellaştırmak için büyük planlar yapılmış ve devreye sokulmuştu. İşte haberin yazısındaki hesapta bunun sadece buz dağının sadece bir parçası.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    3- Şehirlerde her gün kayıtlı-kayıtsız 10'larca genç öldürülürken bunların adamlarına ise asla bir şey olmuyordu. NEDEN? çünkü onlar bu işi bu tezgahı yapıyor değil 2 perde gerisinden yaptırıyordu. Bir taraftan Pikakayı kurma hazırlığı hız kazanıyordu diğer taraftan da artık devlet içinde devlet olmayı illegellaştırmak için büyük planlar yapılmış ve devreye sokulmuştu. İşte haberin yazısındaki hesapta bunun sadece buz dağının sadece bir parçası.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    2- 70'li yılların sonlarına doğru ise Türk-Kürt olaylarının zemini hazırlanırken bu kez de görünmez eller apoyu hazırlıyordu. Olgunlaşan anarşi bir gecede jilet gibi kesilirken provaları yapılan Van-Diyarbakır karayolunda yol kesmeler kimlik sormalar ise yine paralelin içerdeki (asker-emniyet)elemanlarınca tezgahlanıyor ve basit eşkıyalık-hırsızlık vak'aları olarak lanse ediliyordu.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    1-Biz bir şey diyelim mi? Türkiye'de Paralel devlet hep kurulduğundan beri var idi. Adnan Menderes'e kadar o kadar ki muktedir idi ki kimse bir şey diyemiyordu. İngilizlerin icat ettiği bu paralellik önceleri şu anda canlısını gördüğümüz IRAK-PAKİSTAN vb de olduğu gibi tek adamlık ile ayuka çıkmıştı. Ama gerçek esas çekirdek devletin sesi çıkmıyordu. Adnan Menderes'in idamından sonra da adamı otel odasında öldürdüler kahraman ilan ettiler. Sonrada onun legal görünüm altında illegal yapının tamamen kurulması tamamlandı. Onların ilk eylemleri Türkiye'de emniyet eli ile yargı eli ile öğrenci hareketleri ile başlar sağ-sol ile devam eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı