4 aydır beklenen haber bugün geldi!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bazı mahalleler haricinde kaldırıldığı duyuruldu.

4 aydır beklenen haber bugün geldi!
4 aydır beklenen haber bugün geldi!
GİRİŞ 14.07.2016 06:41 GÜNCELLEME 14.07.2016 06:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nusaybin kaymakamlığı yaptığı açıklamada, ''İlimiz Nusaybin İlçemizde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından açılan çukurları, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi çerçevesinde,14 Mart 2016 günü saat 00.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlayan Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu 03 Haziran 2016 Cuma günü sona ermiştir.

Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu ile 495 Bölücü Terör Örgütü Mensubu etkisiz hale getirilmiş, 515 barikat açılmış, 53 çukur kapatılmış, 1226 EYP etkisiz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile esenliğinin temin edilmesi amacıyla güvenlik kuvvetlerimizce El Yapımı Patlayıcılar ile ilgili arama tarama faaliyetlerine devam edilmekte olup 3 Haziran 2016 ile 13 Temmuz 2016 tarihleri arasında 197 EYP daha etkisiz hale getirilmiştir. Arama tarama faaliyetleri halen devam etmektedir. Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu sonrasında vatandaşlarımızın can güvenliği ile ilgili hassasiyet dikkate alınarak kontrollü bir şekilde güvenli mahallelere girişler yapılmakta olup arama tarama çalışmalarının halen devam ettiği Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz 2016 Salı günü kaldırılması planlanmaktadır. Sokağa çıkma yasağının kaldırılma kararı ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın gerek sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerekse sonraki süreçte kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.'' denildi

YORUMLAR 1
  • şafak 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK HDP kürtlerin baş düşmanıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!