İlk itiraf: Fidan’ı yargılamak istediler

FETÖ'den ayrılan bir tanık, örgütün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a kurmak istediği kumpası ilk kez deşifre etti.

İlk itiraf: Fidan’ı yargılamak istediler
İlk itiraf: Fidan’ı yargılamak istediler
GİRİŞ 14.07.2016 09:42 GÜNCELLEME 14.07.2016 09:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen ve 1 numaralı sanık olarak Fethullah Gülen’in yer aldığı 43 sanıklı iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. Örgütün yurtdışı gezilerinin KOSGEB tarafından karşılandığı ve şifreli çeklerle tahsilatlar yapıldığı belirtilerken, cemaatin eski üyelerinin ifadeleri dikkat çekti. Örgütün genç kızların fotoğraflarını toplayarak erkeklere gösterdiğini belirten Ö.D.Ç, “Kızım B.Ç., ODTÜ’de okuduğu sırada evdeki ablası evlendirmek amacıyla biri ile tanıştıracağını söyleyerek başka bir cemaat evine gönderdi. Ankara İdare Mahkemesi’nde hâkim üye olan U.E. ile tanıştırılarak evlenmesi sağlandı. Sona kızım şiddet gördüğü gerekçesi ile boşandı” dedi.

DUYUNCA AYRILDIM

Soruşturma kapsamında ifade veren tanık A.T ise “17 Aralık’tan sonra katıldığım bir sohbette Y.Ö. ‘Biz Hakan Fidan’ın yargılanmasını istedik’ dedi. Bundan sonra cemaatten koptum. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce düğün salonunda gerçekleştirilen organizasyon ile AK Parti’ye oy verilmemesi yönünde telkinlerde bulunuldu” dedi.  R.S ise örgüt yöneticisi O.A. ve C.Ç.’in “Yakın bir gelecekte Türkiye’de tüm yönetimlerin kendilerine geçeceğini” söylediğini anlattı.

YORUMLAR 3
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Heyaçan yapmadan meydanlara sahip olalım.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hedefte neden sn.cumhurbaşkanı ve mit var anlaşılıyor?Dış güçler eskiden olduğu gibi onlara boyun eğen kukla idareci istiyor.Alışmışlar çünkü.Bu nedenle ülkemiz hedef seçildi.Allah bu oyunları bozsun içimizde ki hainlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • rte 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların yapıldığını zaten biliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı