Resmi Gazete'de yayımlandı

TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı
Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 14.07.2016 09:45 GÜNCELLEME 14.07.2016 09:45

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, genel kolluk kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan durumlarda terörle mücadele için gerekli olması veya terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi şekilde bozması halinde TSK görevlendirilebilecek.

Görevin yerine getirilmesinde TSK personeli ile mülki idare amirleri, kolluk kuvvetleri ve diğer memurlar ve kamu görevlilerinin kararları, işlemleri ve faaliyetleri nedeniyle tazminat davaları ancak devlet aleyhine açılabilecek.

"Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üst rütbelerdeki yığılmaların önlenmesi amacıyla üsteğmen rütbesinde üstün başarı kıdemi verilmesi uygulamasına son verileceği belirtilen kanuna göre, üstün başarı değerlendirmesi için sicil notu ortalamasının, sicil tam notunun yüzde 90'ı olması şartı, yüzde 95'e çıkarılacak.

Hizmet süresini tamamlayarak kadrosuzluktan emekliye sevk edilecek albaylar arasından emsallerine göre temayüz eden ve hizmetine bir süre daha ihtiyaç duyulacak olanların hizmet süreleri, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla uzatılacak. Buna göre, subay rütbe bekleme süresi toplamı olan 28 hizmet yılını doldurması ve hizmet ihtiyacı fazlası durumuna girmesi nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilecek albaylar arasından nitelikleri itibarıyla temayüz etmiş, sicil ortalaması sicil tam notunun yüzde 90 ve üzerinde olan albaylar, talepleri halinde YAŞ değerlendirmesine alınacak.

Kendi sicil notu ile YAŞ üyeleri tarafından verilecek değerlendirme notunun ortalaması uyarınca yapılacak sıralamaya göre görev süresini dolduran toplam albay sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde ihtiyaç duyulacak sayıda albayın görev süresi 2 yıllığına uzatılacak. Görev süreleri 2 yıllığına uzatılan albaylar, ikinci yılın sonunda yeniden değerlendirmeye girecek. Bunlar arasından da bir önceki dönem uzatılanların yüzde 75'ini geçmeyecek şekilde ihtiyaç duyulan sayıda albayın görev süresi yeniden 2 yıllığına uzatılabilecek. Böylece, yıllara göre azalan bir grafikle albaylardan bir kısmının gerekirse yaş haddi olan 60 yaşına kadar görev yapması mümkün olabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!