Fethullah Gülen'in iadesinde son hamle!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, ABD adli makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi

Fethullah Gülen'in iadesinde son hamle!
Fethullah Gülen'in iadesinde son hamle!
GİRİŞ 14.07.2016 18:24 GÜNCELLEME 14.07.2016 20:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, ABD adli makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

İade evrakında, Gülen'in kimlik bilgileri, suçlamalar, suç tarihleri ve yerleri, yüklenen suçlar için kanunda öngörülen ceza türleri ve miktarları ile Pensilvanya'daki adresinin yer aldığı öğrenildi. Ayrıca suçlamalara ilişkin açıklamalarda bulunulduğu belirtildi.

Dosyada, Fetullah Gülen'in "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "iftira", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "zimmet", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile "kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek" suçlarını işlediğine yer veriliyor.

"Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında dosyada, "Şüpheli Fetullah Gülen'in kurup yönettiği cemaat, yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fetullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

Dosyada, söz konusu cemaatin sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmelerini sağlandığı da kaydediliyor.​

YORUMLAR 8
  • kamiloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ, türkün son devletine karşı 17/25 aralık ta hamle yaptı. Ama adalet bakanlığı 2,5 geçmesine rağmen hala dosya hazırlayamadı. oyalamayın bizi.
    Cevapla
  • Eren 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin kendi ajanını kendi eliyle Türkiye'ye iade edeceğini mi zannediyorsunuz? çok beklersiniz..!
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı hala kurumlarda paralelciler var...kimler para göndermiş geçmiş hesapları incelensin.meslekten atılsın...
    Cevapla
  • kaygisiz 7 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütü kurmakla suclaniyor ama terör örgütü sucuyla ilgili bir suclama yok!!! anlam ve mana veremiyorum.
    Cevapla
  • kamiloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    1) gezi olaylarını kışkırtmak 2) reyhanlı saldırısını bildiği halde önlem almamak 3) Bayırbucak a giden tırları durdurmak 4) MİT müşteşarını ve dönemin başbakanını tutuklamaya teşebbüs
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Masallah bu ne hiz, Yillar yili gecti adamin iadesi icin bu kadar cok zaman beklenildi. siradan bir vaka olsaydi, hemen iade islemi icin gerekli yerlere basvurular yapilmis olurdu. Iade icin adamin olmesini mi bekliyorsunuz. Her yerde Paralel orgut soyledir, boyledir diye konusuluyor, yeri geliyor siyasi malzeme yapiliyor. Ama iade basvurusu icin bu kadar zaman beklemekte neyin nesi olsa gerek. insan suphe icinde kaliyor. danisikli dovus mudur bu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi