İşte Gülen'in 7 katlı 'Zerdüşt Piramidi'

Ankara Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Gülen'in liderliğini yaptığı FETÖ'nün 7 katlı piramit şeklinde örgütlendiği vurgulandı

İşte Gülen'in 7 katlı 'Zerdüşt Piramidi'
İşte Gülen'in 7 katlı 'Zerdüşt Piramidi'
GİRİŞ 15.07.2016 08:06 GÜNCELLEME 19.07.2016 10:58
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ankara Başsavcılığı, Fetullah Gülen ile örgütün 72 tepe yöneticisinin içinde yeraldığı ‘FETÖ çatı davası’na ilişkin iddianameyi tamamladı.

İddianamede FETÖ'nün 7 katlı piramit (dikey hiyerarşi) şeklinde örgütlendiği belirtildi. 'Kainat imamı' inancı ve 7 katlı piramidal yapılanmanın, İsmailiye mezhebi ve köken olarak Zerdüştlük dininden alındığı kaydedildi. Bu yapının 7 katmanının en üstünde 'Fetullah Hoca Arşı' bulunuyor.

İşte FETÖ'nün 7 katmandan oluşan şeması:

1 KAT / HALK TABAKASI: Cemaate iman ve gönül bağı ile bağlı olanlar, fiili ve maddi destek sağlayanlardan oluşur.

2 KAT / SADIK TABAKA: Okul, dershane, yurt, banka, gazete, vakıf ve resmi kurum görevlilerinden oluşan örgüte sadık gruptur.

3 KAT / İDEOLOJİK ÖRGÜTLENME TABAKASI: Gayri resmi faaliyetlerde görev alırlar. Örgütün ideolojisini benimseyen ve ileri derecede bağlı ve çevresine de örgüt fikirlerini aşılayan tabakadır. Kaymakam, vali, şehir sorumluları, general, müfettişler, irşat ekipleri yer alır.

4 KAT / TEFTİŞ KONTROL TABAKASI: Bütün hizmeti (legal ve illegal) denetler. Bağlılık ve itaatte dereceye girenler buraya yükselebilir. Bu tabakaya girenler örgüte çocuk yaşta kazandırılanlardan seçilirler. Örgüte sonradan katılanlar genellikle bu katta ve daha üst düzeyde görevlendirilemezler.

5 KAT / ORGANİZE EDEN TABAKA: Üst düzey gizlilik gerektirir. Birbirlerini çok az tanırlar. Fetullah Gülen atar. Devletteki yapıyı organize edip yürüten tabakadır. Örgüt içinden bir evlilik yapanlar buraya yükselebilir.

6 KAT / HAS TABAKA: Gülen ile alt tabakaların irtibatını sağlar. Örgüt içi görev değişiklikleri yapar, azillere bakar. Fetullah Gülen atar.

7 KAT / KURMAY TABAKA: Gülen'e doğrudan bağlı atamasını yaptığı seçkin kesim. 17 kişilik kurmaylardan oluşur.

FETÖ'nün algılatıldığı gibi 'masum dini ve sivil bir toplum örgütlenmesi olmadığı' vurgulanan iddianamede, örgütün 'cebir ve tehdit' yöntemlerini kullanarak işlediği suçlar da kalem kalem sıralandı.

İddianamede, örgüt üyelerinin Fetullah Gülen'i muhterem bir Mehdi/Mesih kabul ederek tanrılaştırdığı ifade edilirken, örgütün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi soruşturmalarda hedef aldığı kişilerin hayatlarını kararttığı, onları yaşayan ölülere çevirdiği kaydedildi.

FETÖ'nün algılatıldığı gibi 'masum dini ve sivil bir toplum örgütlenmesi olmadığı' vurgulanan iddianamede, örgütün 'cebir ve tehdit' yöntemlerini kullanarak işlediği suçlar şöyle sıralandı:

DOĞRUDAN KASTEN ÖLDÜRME
-Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi
-Danıştay saldırısı

ÖLÜMLE SONUÇLANAN CEBİR VE ŞİDDET
-Van Cezaevi'nde tutuklunun intiharı
-MİT görevlisinin ölümü

-Yarbay Ali Tatar'ın intihar etmesi

-Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın ölümü

-Kurmay Albay Murat Özenalp'in ölümü

-Hakim adayı Didem Yaylalı'nın ölümü

-Öğrenci Erkan Eryiğit'in ölümü

KAMU GÜCÜYLE HÜRRİYETİ KISITLAMA
-Emniyet Genel Müdürlüğü Yöneticilerinin Tutuklanması

-Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının Tutuklanması

-Tahşiye Davası

-Örgütün ayrıca, MİT TIR'larının durdurulmasına da imza attığı, örgüte himmet toplamak için cebir-şiddet uyguladığı, Cumhurbaşkanını tehdit ettiği de iddianamede yeraldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 36
  • Zeynep 7 yıl önce Şikayet Et
    Ay ne komikmis lutfen cemaati bilenler biraz anlatsin cok merak ediyorum haşhaşileri
    Cevapla
  • Hasan S. 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlardan sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren profil ve sayfaları siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr, siber@egm.gov.tr, siber.ankara@egm.gov.tr, siber.istanbul@egm.gov.tr adreslerine bağlantı adresi ve ekran görüntüsüyle bildirmelerini istendi.
    Cevapla
  • m c 7 yıl önce Şikayet Et
    FETHULLAH şeytanın pabucunu dama attın
    Cevapla
  • Summak 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yaptıkların ne yenir ne yutulur, yapacak daha bir sürü pisliğin de olabilir. be gafil be Allah'sız Rabbimin gücü ve kudretinden adaletinden korkmaz utanmaz. Allah seni bu dünyada ve öbür dünyada insan oğlunun görmediği şiddette cezalandırsın.
    Cevapla
  • şakir 7 yıl önce Şikayet Et
    cehennemde 7kat.
    Cevapla
  • ağbün 7 yıl önce Şikayet Et
    buların itibari eşeğin sırtındaki yük tür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor