Askeri bile şoke etti!

Ağrı-Doğubayazıt D-100 karayolunda tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edildi.

Askeri bile şoke etti!
Askeri bile şoke etti!
GİRİŞ 15.07.2016 13:35 GÜNCELLEME 15.07.2016 14:07

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Doğubayazıt İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından, 14 Temmuz 2016 günü saat 09.30 sıralarında, Doğubayazıt-Gürbulak Karayolu (D-100) güzergâhının emniyeti maksadıyla icra edilen, köprü/menfez kontrolü faaliyeti esnasında, Ağrı-Doğubayazıt D-100 karayolunun, Aşağı tavla köyü yol ayrımına yakın bir bölgedeki menfezden dere yatağı istikameti boyunca uzanan ince bobinaj türü elektrik kablosunun bulunduğu tespit edildi.

Yapılan tespit sonrasında, görevlendirilen unsurlar tarafından olay yeri ve çevresinin mini İHA (Drone) ile kontrol edilmesini müteakip, güzergâh üzerinde bulunan diğer menfezler kontrol edildi. 

Olay bölgesinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını müteakip, menfezde yapılan kontrolde, menfezin açık olan kısmından bakıldığında tespit edilmesini engellemek maksadıyla, menfezin yan duvarında delik açmak suretiyle yerleştirilmiş olan iki adet 12 kg.lık mutfak tüpünün tuzaklandığı tespit edildi. Amonyum nitrat ile tuzaklanmış olan tüplerin bulunduğu menfezden, Ağrı Dağı istikametinde uzanan dere yatağı boyunca yaklaşık 1500 m. elektrik kablosu döşendiği tespit edildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı