Denizli'de 500 asker teslim oldu!

Denizli’de darbe girişimi kapsamında Çardak Havalimanına konvoy eşliğinde giden 500’ün üzerinde askerin gözaltına alındığı belirtildi.

Denizli'de 500 asker teslim oldu!
Denizli'de 500 asker teslim oldu!
GİRİŞ 16.07.2016 14:17 GÜNCELLEME 16.07.2016 14:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün gece, darbe girişimiyle birlikte 11. Komando Tugayı'ndan askeri araçlarla çıkan askerler, Çardak Havaalanı'na gitti. Askerlerin geçişlerine halk yolu kapatarak engel olmak istedi. İş makineleri ve kamyonlar yola sıralanarak, askerin geçişi önlenmeye çalışıldı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de olay yerine gelerek vatandaşlara destek verdi. Bugün saat 10.00 itibariyle darbe girişiminin püskürtülmesi üzerine askerler gruplar halinde teslim olmaya başladı.

AK Partili Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, darbe girişimine katıldıkları iddia edilen 500 askerin teslim olduğunu söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, gelişmeyi Twitter hesabından "Valimiz, jandarmamız ve emniyetimizin girişimleri ve milletimizin direnişiyle Çardak'ta 500 asker teslim alındı" yazarak, duyurdu.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri, Çardak'a gidip askerleri, belediye otobüsü ve askeri araçlarla Denizli'ye getirdi. Subay ve astsubayların ise Çardak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulandığı bildirildi.

Öte yandan Denizli'deki camilerde sela verilerek, vatandaşlar Delikçınar Meydanı'na çağırıldı, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmaları istendi. Belediye tarafından meydanda toplanan kalabalığa su ve kumanya dağıtıldı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Bertanurfa 7 yıl önce Şikayet Et
    Teslim olana ve pisman olana merhametli olalim .20 yasindaki genclerin beyni yikanmis ..merhamet daha fazla kan dokulmemesi icin merhamet ve sogukkanlilik oldurulen erlerin ailleri ni dusunelim .Herkes birbirine dusman olur .abd nin ve kuklasi feteonun istedigi bu .polisi askere, askeri polise halki askere kirdirmak .tek kelime ic savas cikarmak .Irak ve suriye bu sekil parcalandi
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    komutanları nerde? askerler emir kulu sonuçta.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…