Demokrasi için tüm halktan anlamlı davranış

Darbe Sadece erkekler değil, kadınlar da darbecilere karşı nöbetteydi.

Demokrasi için tüm halktan anlamlı davranış
Demokrasi için tüm halktan anlamlı davranış
GİRİŞ 17.07.2016 11:37 GÜNCELLEME 17.07.2016 11:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin birçok kentinde vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara indi, yaşanan darbe girişimini protesto etti. Sabahın erken saatlerine kadar süren protestoda meydanlar boş bırakılmadı.

Sokakları boş bırakmayanlar sadece erkekler değildi.

 Kadınlar da darbecilere karşı demokrasi nöbeti tuttu. Darbeye girişimine karşı direnişin en güzel karelerinden biri ise kamyonla erkekleri taşıyan kadın şoför oldu.

"Ülkemiz huzura kavuşana kadar biz buradayız"
Cumhuriyet Meydanı’nda sabaha kadar bekleyen vatandaşlara engelli Atilla Özdemir de eline aldığı Türk bayrağıyla nöbet tuttu. Engelliler için dizayn edilmiş aracıyla Malazgirt sokaklarını da dolaşarak vatandaşları demokrasi nöbetine davet eden Özdemir, bugünün dayanışma ve kaynaşma günü olduğunu söyledi. Özdemir, “Ben ülkeme, darbe girişimde bulunan herkesi lanetliyorum. Ben engelli birisi olarak tüm Malazgirtli vatandaşlarımızı demokrasi nöbetine davet ediyorum. Burada, bu meydanda bulunan herkesle birlikte sabah namazına kadar ayrılmaya niyetimiz yok. Ülkenin geleceği açısından, bizim örnek olmamız lazım. Bu durumda evde yatıp uyuma zamanı değil. Ben şimdi eve gidip uyuyamam, vicdan azabı çekerim. Ülkemiz huzura kavuşana kadar biz buradayız" dedi.

Edirne'den Kars'a kadar bu ülkenin herkesin olduğunu dile getiren engeli genç Atilla Özdemir, "Kimsenin bizi bölmeye, darbe yapmaya gücü yetmez. Ben gün boyunca arabamda bayrakla dolaştım. Bu ülke bizim hepimizin. Kimsenin ülkemizi bölmeye gücü yetmez. Burada sabaha kadar bekleriz. Bizim için hiçbir sıkıntı yok. Ülkemiz için haftalarca da bekleyebiliriz. Bu vatan bizimse sahip çıkmasını da bileceğiz" diye konuştu.
Engeli genç Atilla Özdemir, demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürdü. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • .... 7 yıl önce Şikayet Et
    vatan sever sanatcilari nedense kimse gormedi meydanlarda ???
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan aşkı budur şerefimizle vatanımızda yaşamayacaksak hayatta kalmamızın ne anlamı var ki..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...