Büyük camilerde ’şükür namazı’ kılındı

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla tüm ilçelerdeki büyük camilerde ’şükür namazı’ kıldı.

Büyük camilerde ’şükür namazı’ kılındı
Büyük camilerde ’şükür namazı’ kılındı
GİRİŞ 17.07.2016 11:43 GÜNCELLEME 17.07.2016 11:43

Namazı Fatih Camii’nde kılan İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, genci, yaşlısı topyekün bir mücadele ile milletin girişime karşı çıktığını söyledi.

Yoğun katılımın olduğu şükür namazının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Bugün hamd için bugün şükür için burada Fatih Sultan hazretlerinin yanı başında Fatih teşkilatımızla ve bütün Fatihlilerle birlikte yatsı namazımızı ve şükür namazımızı eda ettik.

Allah kabul eylesin. Biz sürekli hep şunu söyledik. Cumhurbaşkanımız bu FETÖ’nün bir örgüt olduğunu söyledi. İçimize sindiğini, bu ülkeyi bölüp parçaladığını söyledi. Birileri ona inanmak istemedi ama o inanmak istemeyenler bile dün İstanbul şehrinde bu şehrin köprülerini kapatan, bu şehrin insanına silah doğrultan, onlarca kardeşimizi katledenlere bir baksınlar ve yeni Türkiye’de kendi taraflarını Allah rızası için tercih etsinler. İşte İstanbul’un ayakta olma nedeni budur. Bu vesileyle arkadaşlar sokağa çıkıyoruz, yürüyoruz dediğimizde ayağa kalkan, sokağa inen ve ben buradayım diyen ve ben burada oldukça diyen, ben burada oldukça bu millet diz çökmeyecek diyen İstanbullu’ya yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Selim Temurci, "Bu bir millet ve devlet meselesi olarak ortaya çıktı. Bu millet meselesine sahip oldu ve çözümü buldu kendisiyle. Millet dedi ki artık 1960’da yaşamıyoruz, 1980’de yaşamıyoruz, 28 Şubatlar geride kaldı. Artık öyle bir dönemde yaşıyoruz ki genciyle, hanımıyla, yaşlısıyla topyekün bütün millet sokakta. Bugün Türkiye’nin neresine bakarsanız bakın milletimiz camilerde, milletimiz meydanlarda ve milletimiz askerimizi kucaklıyor. O asker ki Mehmetçiğin içinde adeta bir ur gibi büyüyen o küçük azınlığı kendinin dışına atmak için mücadele eden o askeri buradan selamlıyoruz. Komutanlarımıza selam söylüyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu, topyekün bir mücadeleydi"

"Biz Türk milleti, asker bir milletin çocuklarıyız" diyen Selim Temurci, "Bizim askerimizin adı Mehmetçik, hepimiz küçük Muhammetleriz. Dün İstanbul ve Türkiye ayağa kalkarak şunu göstermiştir, bu ümmet coğrafyasında eğer bir lider önde yürüyecek bir ülke olacaksa, niçin Türkiye’dir bunun cevabı bellidir, bunun gücü milletin ta kendisidir. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Şehitlerimize Rabbimden gani gani rahmet diliyorum. Bugün bayrak günü dedik bugün demokrasi günü dedik bugün milyonlarca ay yıldızlı bayrak evlerimizde, İstanbul’da sokaklarımızda, İstanbul’da dükkanlarımızda her tarafımızı süsledi. Gerçekten hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bu hassasiyetle sokağa çıkan, bu bayrağa sarılan , darbeye karşı çıkan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum ve son olarak topyekün bir mücadeleydi bu” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?