Darbe girişiminin korkunç ayrıntıları ortaya çıktı

Genelkurmay Karagahı’nda darbe girişiminde bulunanlar tarafından alıkonulan Orgeneral Akar’ın boğazının kemerle sıkıldığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.07.2016 12:40 GÜNCELLEME 17.07.2016 21:03
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin korkunç ayrıntıları ortaya çıktı. Girişimin gerçekleştiği gün darbeciler Hulusi Akar'ın başına silah dayayıp darbe bildirisinin okunması istedi. "Bildiri imzalarsanız hayati riskiniz olmaz" denildi.  Hulusi Akar talebi reddedince arbede çıktı. Paşa saatlerce direndi bu sırada boynu kemerle sıkıldı. Hulusi Akar'ın boynundaki morluğun da bu sırada ortaya çıktığı anlaşıldı.



10 SAAT BOYUNCA YEMEK SU VERİLMEDİ

Akar, yanındaki komutanlarla birlikte helikopterle Akıncı Üssü’ne getirildi. Darbeciler, Hulusi Akar ve diğer komutanların elleri ve ayaklarını bağlayarak ayrı odalarda tuttu. Tam 10 saat boyunca yemek ve su verilmedi. Tuvalete çıkmak için izin verilmeyince büyük tartışmalar çıktı.

ÖZEL KALEMİ CUNTACI ÇIKTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın komuta katındaki özel kalem ve özel sekreterlik personelinin de aralarında bulunduğu komutanlara yakın olan bazı isimler de darbe girişimine destek verdi.

YORUMLAR 137
  • PASAM 7 yıl önce Şikayet Et
    PASAM Senin boynundaki o iz Ülkesini satmayan bir fedakarin madalyasıdir. Bırak o madalyan ve şerefin tüm dünya insanligina örnek olsun .
    Cevapla
  • musa cam 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Genelkurmay Başkanımızı cesaretinden ve ferasetinden dolayı tebrik ederim.
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bir vatandaş olarak halisane ve içtenlikle bir dileğim var. Sevgili Kahraman GAZİ HULUSİ PAŞAMIZI MAREŞAL olarak görmek istiyoruz. Çünkü meydan dediğin illaki araziler mi olacak? dağlar ovalar mı olacak? Asla! Onun esir alınmak istenen odası da bir savaşa dönüşmüşse ve orada canı pahasına da olsa yaşamını düşünmeyen bir KAHRAMANLIKLA teslim olmamışsa o ODA savaş meydanı olmamışmıdır? Eğer kendileri direnmeyerek teslim olsaydı(En doğrusunu şüphesiz ALLAH bilir ki) Ülke her şeyi ile birlikte elden gitmezmiydi? O halde?
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın genel kurmay başkanım şeklinizden de şemalinizden de ne kadar cesur asil bir vatan evladı olduğunuz belli. Siz ve sizin gibilerini yüce yaradan milletimizin ordusundan eksik etmesin. Amin...
    Cevapla
  • bitlisli 7 yıl önce Şikayet Et
    akarsu paşam dik dur eğilme bu millet sizinle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
IMF'den Türkiye açıklaması