Sözcü'nün boğaz kesme yalanına soruşturma!

Sözcü'nün vatandaşların bir askerin boğazını keserek öldürdükleri yönündeki haberinin yalan çıkması üzerine soruşturma açıldı.

Sözcü'nün boğaz kesme yalanına soruşturma!
Sözcü'nün boğaz kesme yalanına soruşturma!
GİRİŞ 17.07.2016 14:51 GÜNCELLEME 17.07.2016 20:26
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

15 Temmuz'da FETÖ/PDY mensubu askerlerin başlattığı darbe girişimi sırasında Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerlere tepki gösteren bir grup tarafından bir askerin boğazının kesilerek öldürüldüğüne ilişkin haberler yalan çıktı.

YALAN HABERLE DARBEYE YARDIM ETTİLER!

Sözcü Gazetesi'nde 16 Temmuz'da yer verilen haberdeki fotoğrafın 2013 yılında Suriye'deki çatışmalar sırasında çekildiği belirlendi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan söz konusu haberin silahlı isyan hareketine kalkışan asker şahısların eylemlerinin desteklenmesi anlamına geldiği, bu kişilerle ilgili toplumda mağduriyet görüntüsü oluşturulmaya çalışılmasında malzeme olarak kullanıldığı iddiasıyla Sözcü Gazetesi internet sitesi yetkilileri ve bu gerçeğe aykırı haberi sosyal medyada paylaşan, böylece silahlı isyan hareketinin devamını kolaylaştıran kişiler hakkında re'sen dosya oluşturdu.

SAVCIYA İFADE VERECEKLER!

Soruşturmanın Türk Ceza Kanunu'nun; 'Türkiye Cumhuriyeti'ne silahlı isyana yardımda bulunarak suçun icrasını kolaylaştırmak', 'suçu ve suçluyu övmek', 'kanunlara uymamaya tahrik' ve 'basın yoluyla bu suçları işlemek' maddeleri çerçevesince yürütüleceği öğrenildi.
Sözcü Gazetesi internet sitesi yetkilileri ve diğer şüphelilerin hafta içi ifade için savcılığa davet edilecekleri öğrenildi.

YORUMLAR 46
  • kisai 7 yıl önce Şikayet Et
    paralel terörist yapının dinsiz-imansız kısmını bunlar üstlenmişler..acilen kapısına kilit vurulmalı...haysiyet yoksunu gazete müsveddesi bunlar..
    Cevapla
  • MEHMET ünal. 7 yıl önce Şikayet Et
    darbeye destek oldukları için derhal yargilansinlar.
    Cevapla
  • nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    bu gazeteye daha ne kadar tahammül edilecek kesin kapatılması sahiplerinin darbeye destekten yargılanmaları gerekir unutma acırsan acınacak hale gelirsin korkarsan başına gelecekleri hesap edmezsin
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına, Sözcü'yü ve terörist yazarlarını susturun.
    Cevapla
  • Egeden 7 yıl önce Şikayet Et
    Halbuki sözcü bu gün pek akıllı pek uslu(!) çıkmıştı.Darbe yapılsaydı görürdük onların gerçek yüzlerini pek tabii...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?